Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pula: Ostao bez posla pa je razbijao po poduzeću

09. siječnja 2009. u 12:12 13 prikaza

PULA – Prekršajnom sudu priveden je 29-godišnjak koji je preksinoć, navodno zbog neproduljivanja radnog odnosa, demolirao prostorije i ulaz pulskog IstraCementa. Najprije je pod utjecajem alkohola fordom mondeom uništio metalna ulazna vrata i dvije rampe.

Potom je rukama porazbijao staklena vrata i prozore, a u unutrašnjosti je razbio jedno računalo i štampač. Pri izlasku je prevrnuo i oštetio moped, koji je bio parkiran u blizini. Noćni portir policiju je pozvao u 00.40 sati pa je oko jedan sat izgrednik uhićen.

Ozlijedio se po ruci
Prema policiji, postojala je opasnost da nastavi s drskim ponašanjem. U Općoj bolnici Pula sanirane su mu ozljede ruku, nakon čega je prevezen u policijsku postaju. Od direktora IstraCementa Alfreda Blažine doznali smo da je riječ o zaposleniku koji je bio zaposlen na određeno vrijeme lani do 31. prosinca.

– U ovom incidentu, osim materijalne štete, koju procjenjujemo na 30 tisuća kuna, srećom nije ozlijeđen nijedan radnik iz noćne smjene. Incident nije utjecao na proizvodni proces.

Ostalo ne bismo komentirali – rekao je Alfred Blažina, direktor i predsjednik uprave IstraCementa.

Optužni prijedlog
Oštećeni i zakrvavljeni ford kojim je 29-godišnjak demolirao ulazna vrata tvornice kamera našeg fotoreportera pronašla je na desetak minuta hoda od mjesta događaja. Osim kaznene prijave zbog oštećenja i uništenja tuđih stvari, slijede mu i optužni prijedlozi zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru te Zakona o sigurnosti prometa.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama