Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pukanićevu atentatoru odbijena odšteta: 'Udarali su me po glavi'

Slobodan Đurović tvrdi da su mu policijski službenici zadali brojne udarce po glavi i tijelu, iako se nije protivio uhićenju i nije pružao bilo kakav otpor
29. svibnja 2017. u 15:11 2 komentara 2311 prikaza
Slobodan Đurović
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Drugostupanjski sud potvrdio je prošlogodišnju presudu kojom je odbačen tužbeni zahtjev Slobodana Đurovića, jednog od osuđenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, koji je od Hrvatske tražio 90.000 kuna zbog nasilja što je policija prema njemu navodno primijenila prilikom privođenju u listopadu 2008.

Mafalani Mafalani protiv Hrvatske Usred iskaza doktor se sjetio da ne smije pričati o Mafalanijevu zdravstvenom stanju pa je rasprava odgođena

Đurović, crnogorski i srbijanski državljanin koji služi 23-godišnju zatvorsku kaznu, u tužbi je naveo da su ga policajci 29. listopada 2008. na benzinskoj postaji u Županji uhitili, naredili mu da legne na pod licem okrenutim prema zemlji što je on bez otpora učinio nakon čega su mu na leđima vezali 'lisice'. No pritom su mu, kako je tvrdio, policijski službenici zadali brojne udarce po glavi i tijelu, iako se nije protivio uhićenju i nije pružao bilo kakav otpor.

Državno odvjetništvo objavilo je na svojoj internetskoj stranici da je presudu kojom je u siječnju prošle godine Đurovićev zahtjev nepravomoćno odbijen potvrdila požeška služba Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koja je Đurovićev zahtjev ocijenila neosnovanim.

Slobodan Đurović | Autor : Anto Magzan/PIXSELL Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Pojašnjavaju da je viši sud zaključio kako "iz svih provedenih dokaza ne proizlazi da bi kod tužitelja prilikom konkretnog događaja bili povrijeđeni njegova čast, ugled i dostojanstvo u mjeri koja bi opravdavala dosuđenje pravične novčane naknade kao i da zadobivene tjelesne ozljede odnosno utvrđeno trajanje i intenzitet fizičkih bolova i straha kod tužitelja nisu bili takvi da bi opravdavali dosuđenje pravične novčane naknade", ističe Državno odvjetništvo.

Đuroviću je ranije osuđen da je bio veza Pukanićevih atentatora i naručitelja Sretena Jocića poznatog kao Joca Amsterdam koji je za ubojstvo, prema pravomoćnoj presudi zagrebačkog suda, navodno platio 1,5 milijuna eura. No, na paralelnom suđenju u Beogradu gdje su se na optuženičkoj klupi našla i dvojica neposrednih izvršitelja, Jocić je oslobođen zbog nedostataka dokaza.

Svi ostali atentatori na zagrebačkom i beogradskom suđenju kažnjeni su dugotrajnim zatvorom.

Vlasnika tjednika Nacional Ivo Pukanića ubijen je zajedno sa suradnikom Nikom Franjićem eksplozivnom napravom u središtu Zagreba u listopadu 2008. Krajnji naručitelj i motiv tog zločina nikada nisu otkriveni.

ema branica PREDSTAVLJA SE KAO ŽENA Razotkriveni prevarant prijetio novinarki: 'Završit ćeš kao Pukanić' Robert Matanić Oporavak Pukanićev ubojica probudio se iz kome i može samostalno sjediti, hodati i jesti Zoran Pilipović Paradoksi hrvatskog pravosuđa Odvjetniku će se šesti put suditi zbog izjave da ne želi braniti Matanića
ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • TrvtkoKomadina01:

    pukanić je bio mafijaš i sredila ga mafija. Često je tako najbolje da se mafijaši sami likvidiraju pa sa policija može baviti sa pravim problemima, a ne mafijom.

  • Avatar __MAX__
    __MAX__:

    Nesposobna HR Policija ili je i sama umjesana u ubojstvo.