Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mafalani protiv Hrvatske

Usred iskaza doktor se sjetio da ne smije pričati o Mafalanijevu zdravstvenom stanju pa je rasprava odgođena

Mafalani
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
15.09.2016.
u 18:24

Amir Mafalani od Republike Hrvatske traži 75.000 kuna zbog nehumanih uvjeta te nepružanja adekvatne medicinske skrbi u kaznionici u Lepoglavi

– Sada sam se nečega sjetio i zbog toga želim prekinuti s davanjem iskaza – kazao je u četvrtak u sudnici Općinskog građanskog suda u Zagrebu doktor Jure Mihovilović koji je bio pozvan kao svjedok u postupku u kojem Amir Mafalani od Republike Hrvatske traži 75.000 kuna zbog nehumanih uvjeta te nepružanja adekvatne medicinske skrbi u kaznionici u Lepoglavi gdje služi kaznu od 2012. radi sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franića.

Mihovilović, koji je u Lepoglavi radio od 2008. do 2014., time je izazvao pomalo nesvakidašnju situaciju u sudnici jer je dio njegova iskaza već bio ušao u sudski zapisnik, a on je inzistirao na tome da bez Mafalanijeva pristanka ne želi iznositi podatke o njegovu zdravstvenom stanju

Kako Mafalanija u sudnici nije bilo, njegova odvjetnica u tom trenutku nije mogla saznati slaže li se on s tim da dr. Mihovilović pred novinarima govori o njegovu zdravstvenom stanju pa je stoga predloženo da se sudski postupak zatvori za javnost kako bi dr. Mihovilović mogao slobodno nastaviti s davanjem iskaza.

Kako bi sutkinja mogla odlučiti o isključenju javnosti s glavne rasprave, morala je odgoditi ročište, pa je zbog toga i svjedok koji je bio Mafalanijev cimer u ćeliji, a koji je u Zagreb došao iz Opatije – dolazio uzalud. 

U dijelu iskaza doktora Mihovilovića koji je ušao u sudski zapisnik, kazao je kako je Amir Mafalani u kaznionicu u Lepoglavi primljen u prosincu 2012. godine te da je prilikom dolaska naveo da ima ozljedu desne šake koju je operirao prije desetak godina.

– Osim toga rekao je i da nikada nije teže bolovao te da kod dolaska u kaznionicu nije imao drugih zdravstvenih tegoba. U njegovu zdravstvenom kartonu evidentirano je da je od dolaska do travnja 2014. petnaest puta bio na pregledima u ambulanti opće medicine  – potvrdio je doktor Mihovilović.

>> Mafalani: Vrištao sam dok su mi gnječili testise

Komentara 2

OB
ObrenM
20:53 15.09.2016.

Doktor Mihovilovic se sjetio da je dobro podmazan.

BJ
Bjelovar112
19:42 15.09.2016.

ma koji zatvor za ubojice ? za par godina ce biti vani i opet isto ponoviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije