Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLIMO DOMAĆE

Prve neretvanske lubenice stigle u sve Konzum prodavaonice

lubenice
Foto: Konzum
1/3
16.07.2016.
u 14:00

Na lađi s Neretve sočne lubenice oduševile kupce u Super Konzumu Radnička

Prve domaće lubenice iz doline Neretve, okolice Zadra i Slavonije stigle su u Konzum prodavaonice. Konzum će ove sezone plasirati više od 10.000 tona lubenica, od čega najviše iz doline Neretve, a ovog vikenda su na cijeni od samo 1,99 po kilogramu u svim prodavaonicama, izvijestili su iz Konzuma. 

Lađa puna sočnih lubenica s Neretve uplovila je u Konzumovu prodavaonicu u Radničkoj, gdje su kreativnim uređenjem još jednom oduševili sve kupce pokazavši da kupnja zaista

Istraživanje, koje je 2010. godine provela Smiljana Goreta Ban s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, potvrdilo je da je neretvanska lubenica bolja od onih iz drugih zemalja Europe, jer sadrži tri puta više likopena, takozvanog eliksira mladosti.

Lubenica se uzgaja u raznim krajevima Hrvatske. Ranije dozrijeva u dolini Neretve i duž obale, a nešto kasnije u Slavoniji pa su sočne slavonske lubenice dostupne kupcima i tijekom rujna.

80% domaćeg u Konzum voćarnici

Konzum voćarnice nude bogat asortiman svježeg voća i povrća po najpovoljnijim cijenama. Uz lubenice, u ponudi sezonskog voća Konzuma su i dinje, breskve, razno bobičasto voće, rajčice, tikvice, paprike te ostalo domaće voće i povrće iz cijele Hrvatske.

Važno je istaknuti da je u ukupnom asortimanu voća i povrća udio domaćih proizvoda veći od 80 posto jer kupci cijene i rado odabiru hrvatske proizvode i kvalitetu. Konzum surađuje s velikim brojem domaćih proizvođača, a zagarantiranim otkupom pruža kontinuiranu podršku očuvanju domaće poljoprivredne proizvodnje i radnih mjesta.

Svježe voće i povrće otkupljeno od kooperanata, nakon sortiranja u tehnološki suvremenim pogonima, kalibriranja te pakiranja, Konzum distribuira prema svojim prodajnim centrima ili vanjskim kupcima. Zahvaljujući najmodernijim logističko – distributivnim centrima, Konzum je u mogućnosti svojim kupcima osigurati bogatu ponudu voća i povrća, koje zbog brze dostave do prodavaonica sačuva svoju svježinu i najkvalitetnije nutritivne sastojke.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
19:26 16.07.2016.

besplatna reklama komunističkom tajkunu!

OK
okvarbudovič
19:20 16.07.2016.

domace iz uvoza?

Avatar think pink
think pink
21:31 16.07.2016.

očito je večernji na platnom spisku todorića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije