Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijenci i kaktusi

Provaljeno u stan udovice Stjepana Đurekovića u Zagrebu

perkovic
Anto Magzan/PIXSELL
Autor
Ivan Starčević
15.09.2013.
u 15:05

Sve je palo na leđa jedinoj Ivani Petrović i Novoj TV koja ima sreću da ima nju i njezin zgužvani komadić tjedan dana starog novinskog papira

KOŠARKA (EP): SLOVENIJA - HRVATSKA

Nedjelja, HRT 2, 20.50

Utakmicu je odlično komentirao službenik P. Skansi. Ispravljao je krive stvari koje je govorio S. Cvitković. Jedino nije smio često vikati “zatvori reket”, a ne objasniti koji je to vrag. Državnik Skansi je doministar za sport i nije u Celju slučajno. Njegov šef Jovanović i on u službenom su posjetu Sloveniji. Šef je otišao na utakmicu, a s njim i doministar Skansi, ali ne u VIP-ložu, nego na rad u komentatorsku kabinu. Neka tamo i ostane – ako mu je toliko teško biti samo doministar. Jači tjedan od doministra imao je doživotni službenik javne TV Mićo Dušanović: komentirao je nekoliko puta i tenis i odbojku. Tenisače je učio tenis, odbojkašice odbojku, a TV pretplatnike budio iz samoobrambenog drijemeža povicima vidite, pogledajte, jeste li vidjeli. Jesmo. Zato pozivamo Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Tvrtkova 5, (01) 45-955-00, da ga umirovi.

Kaktus

VIJESTI IZ KULTURE

Ponedjeljak, HRT 1, 23.00

Najmanje tri od četiri priloga koje objavljuje/najavljuje voditeljica Oka Ričko pojavila su se tri dana kasnije u duljoj varijanti u emisiji “Kratki susreti”, a dulje zna biti puno bolje: konceptualni umjetnik Marko Marković i njegovi poljupci u krug na Drugom IKS-u, Festivalu suvremenog kazališta u Splitu (ravnateljica Nela Sisarić), nova knjiga slovenskog književnika Gorana Vojnovića “Jugoslavija, moja domovina” na zagrebačkom Festivalu svjetske književnosti i nova izložba konceptualne umjetnice Mirjane Vodopije (51) u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu. Gđi Vodopiji je gđa Ričko u studiju na kraju čestitala 50. godinu života i 25 godina umjetničkog rada. U razgovoru vođenom za “Kratke susrete” u izložbenom prostoru bila je u odlično krojenoj roza košuljici od debljeg materijala, ali jedino bitno je to da je iz nje isijavala životna radost koje nije bilo u studijskom susretu s O. Ričko.

Vijenac

DOBRO JUTRO, HRVATSKA

Utorak, HRT 1, 7.00

Kod Ines Preindl, koja nije mogla a da se ne oprosti od emisije, pojavila se jedna gospođa frizerka s tankom dugom kosom krivo odabrane svijetle boje i s izrastima. Očekivalo se da će izložiti poučnu povijest svojeg frizerskog incidenta, ona je počela savjetovati kako da se kosa njeguje i koje frizure da se nose, a sama je gajila bezvremeni slapić duge tanke kose suhih vrhova.Idite na volumen, važno je odabrati boju kose, savjetovala je dragim gledateljicama. I u Osijeku nisu svjesni onog što rade, pa za obilazak Zoološkog vrta navečer, tzv. Noć šišmiša, traže 25 kuna ,a neko crveno pićence iz kojeg se puši – zvano koktel - dobije se kao badava. Djeca dobiju crveni sokić. Smisao “akcije” je razbiti predrasudu da šišmiši piju krv. Pije nam je besmisao Noći šišmiša.

Kaktus

DNEVNIK 3

Srijeda, HRT 1, 23.06

Dvolični Branko Nađvinski, sa svojim demodiranim bio-sam-na-moru obrazom, urednik je za svakoga. Za vladu su prve minute u kojima nema ničeg suvislog o Perkovićevu zakonu i o novoj hrvatskoj Udbi koja je domaću zadaću u Vukovaru odradila na ćirilici. Kraj emisije rezerviran je za buđenje najnižih strasti, tj. izazivanje sirotinjskog jala prema bogatunima. Dario Karlovčan, novi ravnatelj Državne agencije za opremu pod tlakom (koja nema ni jednog automobila), odlučio je nabaviti šest novih automobila za 1,2 milijuna kuna – sebi jedan za 400.000 kuna, a ostalih pet po 130.000 kn. Iz ovih brojeva strši slabo prikrivena zavist štedljivog urednika Nađvinskog koji je bakrenu boju stekao vjerojatno ljetujući kod svojih u Splitu, a druga varijanta je solarij u Zagrebu. Da je objektivan, pozvao bi Karlovčana u studio da zajedno pročešljaju biografiju tog vrlo iskusnog rukovoditelja.

Kaktus

PROVJERENO

Četvrtak, Nova TV, 22.15

Marihuana je lijek koji pomaže bolesnicima s multiplom sklerozom, ali u Hrvatskoj ne misle tako. U Nizozemskoj, gdje je i proizvode za ljekarne, možete je dobiti na liječnički recept. U Hrvatskoj bolesnici kojima prijeti oduzetost udova ne mogu računati na liječnički recept koji bi im ublažio boli, a možda i doveo u stanje u kojem je sada g. Roland. On je prije petnaest godina obolio od multiple skleroze, ali danas nije u kolicima – zahvaljujući marihuani na recept. Reporterka Nove TV ušla je u, recimo tako, tvornicu kanabisa, što je novinarski pothvat, razgovarala s vlasnikom i obišla prostorije u kojima se godišnje proizvede oko 400 kg lijeka. Dok nas marihuana liječi, u 18 europskih zemalja truje nas glifosat, jednostavnije rečeno: herbicid je pronađen u tijelu gradskih stanovnika, npr. u četvero od svakih deset Hrvata. Pritisci enormno moćnih proizvođača sve su veći, zaključuje Nova TV.

Vijenac

DNEVNIK

Petak, Nova TV, 19.15

Trenutak istine nastupa kad novinarka Ivana Petrović pokazuje svoj komadić prošlotjednih njemačkih dnevnih novina “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Očito su čuveni FAZ, koji se nekad vrlo ažurno čitao po redakcijama i citirao u novinskim izvještajima i komentarima, prestali čitati u našim diplomatskim uredima po Njemačkoj, u Hini i u vanjskopolitičkoj redakciji HRT-a, pa je sve palo na leđa jedinoj Ivani Petrović i Novoj TV koja ima sreću da ima nju i njezin zgužvani komadić tjedan dana starog novinskog papira. Na njemu piše da je u Zagrebu provaljeno u stan udovice Stjepana Đurekovića. Počinitelji su prekopali ladice i ormare, pa kako ništa nije ukradeno, pretpostavlja se da su tražili njemačke dokumente o istrazi protiv Josipa Perkovića, no oni su na sigurnom. Gospođa Gizela (82) je uznemirena, a njezin odvjetnik poručuje da će se Josip Perković do Božića ove godine naći pred njemačkim sudom.

Vijenac

RAVNOPRAVNE

Subota,  Z1, 8.04

Voditelj Dalibor Bosančić koji od jutra do mraka vodi sve emisije dobro bi učinio da smanji verbalno samopouzdanje i prvi povjeruje u svoj mafija-look 90-ih, do mjere u kojoj vjeruje da će za svoj rad biti plaćen. Osobu nabildanu, obrijane glave i nosi crnu košulju balkanski zavrnutu do lakata, u karikaturu pretvara napuhavanje “ja rekao, ja prepuštam voditeljsku palicu (?!), ja to često činim u posljednjim-zadnjim emisijama koje vodima” itd. itsl. Da bi dojam o izgubljenom malom mačiću bio potpun, uz takvo ponašanje trebaju mu još samo crne naočale i debeli zlatni lanac. Gošću Anamariju Tkalčec iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI, Trešnjevka, Nova cesta 4, tel. (01) 24-228-00) lijepo je primio i ispitao. Ona vodi besplatnu radionicu “Žene traže novu šansu” koja nezaposlene i rodno diskriminirane žene ohrabruje i uči kako dobiti novi posao.

Vijenac

>> Ćirilica u Vukovaru je poznata, stara udbaška provokacija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije