Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pročelnik HGSS-a

Prizmić prozvao Marića: Više od mjesec dana pokušavamo dogovoriti sastanak

Vinko Prizmić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.08.2017.
u 13:50

– Očekujemo da što prije s njim porazgovaramo, ali na kvalitetan način, da se sagleda zašto se na magarcu koji dobro vuče štedi dok ne krepa – zaključio je Prizmić.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić gostujući na televiziji N1 rekao je da više ne mogu funkcionirati zbog premalo novca koji dobivaju od države. 

Objasnio je da od države, po više osnova dobivaju oko 9 milijuna kuna godišnje, lokalne zajednice im daju oko 3,5 milijuna kuna, a "stanice koje pokrivaju cijelu županiju funkcioniraju sa stotinjak tisuća kuna godišnje". 

– Ključno je Ministarstvo financija, da se procijeni važnost službe, da se procijeni doprinos koji mi dajemo i da se konačno kaže da je veća šteta što se GSS-u ne daje onoliko koliko im treba, nego ovakva štednja. Ovo nije štednja, nego štetočinstvo, imati službu koja radi tako važan posao, a ne sagledati sve što doprinose – rekao je Prizmić i dodao da već više od mjesec dana pokušava dogovoriti sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem

– To ministarstvo i sam ministar nekako su u fokusu nekih problema, očito da nas se ne doživljava kao neki veliki problem, ali ja tvrdim da je ovo veliki problem. Očekujemo da što prije s njim porazgovaramo, ali na kvalitetan način, da se sagleda zašto se na magarcu koji dobro vuče štedi dok ne krepa – zaključio je Prizmić.

 

Komentara 8

LA
like_a_boss
15:13 21.08.2017.

Vi niste bitni. Bitno je spašavanje Todorića i cijele te ekipe. Vjerodostojno.

DU
Deleted user
21:12 21.08.2017.

Kad bi HGSS mogao pomoći u spašavanju Todorićevih za čas bi se našlo vremena za vas !!!!

Avatar mali322
mali322
14:22 21.08.2017.

A šta imaš i razgovarati sa mulcem onim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije