Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIOS D.O.O.

Pripuzova tvrtka poslala oštro pismo Tomaševiću: 'Ili nam raskinite ugovore ili prestanite lagati'

Foto: PIXSELL
1/3
08.06.2021.
u 11:40

"Ako ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga s našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner"

Tvrtka C.I.O.S. d.o.o. u utorak je poslala otvoreno pismo novom zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću. Inače, vlasnik spomenute tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpada, kontroverzni je poduzetnik Petar Pripuz kojeg se u medijima godinama povezivalo s pokojnim Milanom Bandićem u smislu pogodovanja i sumnjivog poslovanja. 

Pismo Pripuzove tvrtke prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine gradonačelniče Tomaševiću, poštovana gospodo i gospodine zamjenici gradonačelnika,

u ime C.I.O.S. Grupacije, čestitamo vam na izbornoj pobjedi.

Pozdravljamo Vašu namjeru za revizijom svih ugovora s tvrtkama u vlasništvu Grada Zagreba, pa tako i onih sklopljenih sa C.I.O.S. Grupacijom te istovremeno očekujemo da nalaze revizije javno objavite.

Vjerovali smo da će završetkom predizborne kampanje prestati iznošenje neistina i neprovjerenih informacija, a kao što je za RTL Danas, dana 05.06.2021. izjavila zamjenica gradonačelnika na pitanje hoće li Grad i dalje poslovati s tvrtkom C.I.O.S. Petra Pripuza, da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali „zna se kako“ i tu praksu želite prekinuti.

Dužnost zamjenice gradonačelnika je da ukoliko ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito kako izjavljuje, isto to promptno prijavi nadležnim institucijama umjesto da o tome javno špekulira.

Također, ako smatrate da je raskid važećih ugovora sa članicama C.I.O.S. Grupacije u interesu građana Grada Zagreba, Grada Zagreba, kao i tvrtki u vlasništvu Grada Zagreba, spremni smo na Vaš zahtjev pristupiti sporazumnom raskidu vaźećih ugovora iako su svi ugovori sklopljeni temeljem otvorenih postupaka javne nabave, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

Ukoliko ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga sa našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner, te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete tim ugovorima.

U prilogu vam dostavljamo poziv za dostavom ovjerenog Ponudbenog lista i Troškovnika za preuzimanje i daljnju obradu otpada KB 20 01 39 i KB 20 02 03 koji nam je Služba za nabavu Zagrebačkog holdinga uputila mailom dana 07.06.2021.

Shodno gore navedenom, a nastavno na poziv koji nam je jučer upućen u 14:01, s iznimno kratkim rokom za dostavu ponude – danas do 11:00 sati, molimo vaše jasno očitovanje jeste li upoznati sa pozivom u prilogu te molimo vaš stav o istome.

C.I.O.S. grupacija će podržati bilo kakvu vašu odluku o nastavku ili ne nastavku suradnje, ali očekujemo da konačno prestanete s neutemeljenim prozivanjem i iznošenjem neistina o poslovanju C.I.O.S. grupacije, te se isto tako nadamo da će Gospodin Tomašević biti 'Gradonačelnik svih građana', pa tako i onih koji rade u C.I.O.S. grupaciji", stoji u pismu.

Komentara 55

LL
lijepa_li si
13:13 08.06.2021.

svi znaju.. priča se... opće je mišljenje.. ne drugovi, takva priča prolazi samo kod aktivista. vi ste vlast, odgovorni ste za činjenje i za nečinjenje. ako su ugovori kriminalni, razvrgnite ih. jednostavno.

SI
sisavac
11:53 08.06.2021.

i tako je cios sredio tomaševića i aktivisticu mu benčičku... ako znaš za nešto protuzakonito, dužan si to prijaviti. ako ne, snosiš odgovornost za javno blaćenje. ovo sa objavom poziva na dostavu ponude je dosta lukavo, sad će se fokus skrenuti na holding, kome su sve poziv za ponudu slali, koga su pitali kome smiju slati, i tako dalje... bilo bi normalno stati sa izjavama s ceste, jer sad si dužnosnik, obnašaš vlast. ako ekipa na vlasti misli da joj krupni privatnici ne mogu ništa, mogli bi se iznenaditi. koga imaju u zagrebu, i općenito u hrvatskoj, da može nuditi i obavljati neke poslove? ako dovuku slovence, čeka ih teška blokada domaćeg sektora. ako bosance, opet isto. ili će grad zagreb poslovati sa domaćim tvrtkama ili ga čekaju žalbe do žalbe. sad treba biti pametan, pa ne vikati, uopće ne više nekog optuživati. gotovo je, na vlasti su.

FA
fajlpz
12:07 08.06.2021.

Sve istina a Aktivistica samo blati bez dokaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije