Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prikupljeno 181.000 kuna za pomoć izbjegličkim obiteljima koje su u riziku od beskućništva

Ivan Blažević iz Zaklade Solidarna pozvao i nadležne da izbjeglicama osiguraju uvjete dostojne svakog čovjeka, a ne samo zakonski minimum
19. lipnja 2020. u 11:51 1 komentara 135 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Udruga Are You Syrious u suradnji sa Zakladom Solidarna i kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey, donacije za pomoć dodijelit će obiteljima koje su smještene u Hrvatskoj, a nisu uspjele pronaći posao i tako se osamostaliti, rečeno je u srijedu na konferenciji za medije. Akciji su se pridružili i fotografi koji će novac od prodanih fotografija dodijeliti izbjeglicama.

Socijalna samoposluga Socijalna samoposluga Vukovar 'Ne bacajte hranu, donirajte je nama za potrebe naših sugrađana'

Organizacije će, rečeno je, nastaviti s podrškom za izbjeglička kućanstva u potrebi.

Tajana Tadić iz udruge Are You Syrious je napomenula da je novac skupilo 623 donatora, no to nisu samo financijska sredstva nego i podrška društva 'Novim susjedima'.

Ivan Blažević iz zaklade Solidarna je istaknuo da se 2017. organizirala kampanja "Budimo dobri domaćini", kada je skupljeno 206.000 kuna za mlade kreativce, a "danas je pokazano da smo i dobri susjedi". Pozvao je nadležne da izbjeglicama ne osiguravaju samo zakonski minimum pomoći, nego im u ova teška vremena koronakrize osiguraju uvjete dostojne svakog čovjeka.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Deleted user:

    A koliko je prikupljeno za Hrvatsku sirotinju? O kuna! Te 'pobjeglice' treba deportirati na graničnim prijelazima gdje su ušli u Hrvatsku.