Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalna samoposluga Vukovar

'Ne bacajte hranu, donirajte je nama za potrebe naših sugrađana'

Socijalna samoposluga
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
20.04.2020.
u 15:40

Apel voditelja Socijalne posluge Vukovar čije su police, radi nedostatka donacija, gotovo prazne

S epidemijom koronavirusa u Socijalnoj samoposluzi Vukovar iz dana u dan suočavaju se sa sve manjim količinama hrane i higijenskih potrepština za svoje korisnike. Police su gotovo prazne i sa početkom mjeseca postaje upitno hoće li imati s čime pomoći svojim korisnicima da prežive. I ranije su se u ovoj humanitarnoj udruzi suočavali sa nedostatkom potrebnih namirnica za svoje korisnike ali je to ovih tjedana, sa epidemijom virusa, postalo još teže.

Do sada je Socijalna samposluga, koja skrbi mjesečno za oko 620 obitelji, najveći dio donacija osiguravala od osmaša koji su dolazili u Vukovar u sklopu nastave o Domovinskom ratu. Bile su tu i razne tvrtke i udruge koje su pomagale uz nesebičan rad članova udruge i volontera. Sa početkom epidemije dolazak osmaša je zaustavljen, a zaustavljene su najvećim dijelom i uobičajene donacije koje su punile police samoposluge. U isto vrijeme veoma mali broj Vukovaraca pomaže sa donacijama. Problem se pokušao prebroditi s interventnom donacijom Grada Vukovara od 20.000 kuna koja je iskorištena za pomoć umirovljenicima kao najugroženijoj skupini društva u ovoj krizi. 

„S tim novcem smo prije Uskrsa osigurati 350 paketa za umirovljenike. Isto tako dodali smo i namirnice kratkoga roka trajanja koje svakodnevno uzimamo iz Konzuma i dostavili im na kućnu adresu. U tome su nam pomogli i volonteri te Torcida Vukovar i Društvo prijatelja Hajduka Vukovar“, rekla je Tamara Mikulić iz Socijalne samoposluge Vukovar.

Dodaje i kako iz mjeseca u mjesec kreću iz početka, odnosno s novim traženjem namirnica s kojima bi pomogli onima najugroženijima u Vukovaru i okolici.  

„Veliki broj naših sugrađana je u potrebi za osnovnim živežnim i higijenskim potrepštinama. Molimo sve građane, tvrtke, trgovačke lance ukoliko imaju višak proizvoda kao i naše OPG-ovce za koje također znamo da su u teškoj situaciji i za koje bi doista voljeli da mogu prodati svoje proizvode, neka ne bacaju viškove. Donirajte ih nama“, istaknula je Mikulić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije