Naslovnica Vijesti Crna kronika

Prijavljen jer je poticao na preseljenje stambene zajednice osoba s invaliditetom

Kazneno prijavu zaradio je 65-godišnjak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povreda ravnopravnosti
10. siječnja 2019. u 09:59 0 komentara 194 prikaza
Invalidska kolica
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Policijska  postaja Ludbreg dovršila je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje da  je počinio kazneno  djelo  povreda ravnopravnosti.

Anka Slonjšak Pravobraniteljica: 'Osobe s invaliditetom ne štiti se dovoljno od ponižavajućeg postupanja u psihijatrijskim bolnicama'

Kaznenu prijavu podnio  je Pravobranitelj za osobe s invaliditetom, a  policija je utvrdila da je 65-godišnjak od 2014. godine podnošenjem neosnovanih prijava državnim tijelima, inspekcijskim službama i tijelima lokalne uprave i samouprave, nasilničkim ponašanjem i prijetnjama nastojao stvoriti  neprijateljsko  okruženje  u  susjedstvu,  želeći  time uskratiti  i  onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu.

mons. Đuro Hranić NADBISKUP Hranić prijavljen zbog poticanja na nasilje i mržnju prema homoseksualcima

Takvim ponašanjem provodio je progon udruge koja  se  zalaže  za  ravnopravnost  i  integraciju  u  društvo  osoba  s invaliditetom,  čime  je  nastojao  ishoditi  njihovo  preseljenje, kažu u policiji. Bit će prijavljen i za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i  mržnju jer je u više navrata, osobno i putem medija, poticao na mržnju i netrpeljivost  prema  osobama  s  invaliditetom  koje  su  smještene  u toj stambenoj zajednici.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.