Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić:

'Premijer je pred ministrima govorio da sam kriminalac, prijetio da će me uhititi'

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.05.2014.
u 10:40

Linić je otkrio da bi, u slučaju da ga je premijer Zoran Milanović pokušao smijeniti i bez ovih ''medijskih optužnica'', predao mandat i otišao

Premijer nije bio baš staložen pa je često govorio pred članovima Vlade da će me hapsiti. Zvao me je kriminalcem, lopovom, govorio da je moje mjesto u zatvoru, izjavio je bivši ministar financija Slavko Linić u današnjem "Intervju tjedna" Jasmine Popović na Hrvatskom radiju. Bivši ministar još jednom je ponovio da su ga pratili policajci, i na poslu i u okruženju obitelji, a to zna jer su se legitimirali.

- Pripremit ću svoj zahtjev prema odboru parlamentarnom koji se bavi nadzorom sigurnosnih službi i u tom dokumantu ću jasno naznačiti u kom su dijelu oko mene šetali policajci - kazao je Linić.

Potvrdio je da nije bio premijerov prvi izbor za ministra financija, ali da ga je Milanović pozvao u Vladu na zahtjev starijih članova stanke. Rekao je i da bi, u slučaju da ga je premijer Zoran Milanović pokušao smijeniti i bez ovih ''medijskih optužnica'', predao mandat i otišao.

- Neka se bavi tim izbacivanjem. On u tome uživa - kazao je Linić. Smatra kako Milanović nije sam donio odluku da ga ''blati po javnosti'', da je ona donesena u suglasnosti s ministrima Gordanom Marasom i Željkom Jovanovićem. Priznao je i da je snosi dio odgovornosti za ono što se u SDP-u događa u posljednje vrijeme.

- Moja krivica je u tome što sam utjecajan, ugledan član stranke i trebao sam više utjecati. Tu je moja odgovornost. Hoće li članovi stati ili ne na moju stranu, to je dio njihove odgovornosti. SDP jako gubi s ovim predsjednikom stranke koji likvidira ljude. To je neprihvatljivo ponašanje i šteta za stranku - rekao je.

Istaknuo je i da se Glavnom odboru stranke još nije obratio te da bude 7. lipnja. No, nema više što govoriti o argumentima oko Spačve jer je tu sve ''obavljeno po zakonu''. Govorit će o tome da li predsjednik stranke može biti osoba koja blati, likvidira i gradi apsolutizam.

Rekao je i da je SDP podijeljen te da je teško očekivati novog mandatara. Smatra da je zemlji potrebna ili nova vlada ili prijevremeni izbori. Kaže da će, i ako ne ostane u stranci, ostati u Saboru.

Komentara 31

Avatar kamenjar
kamenjar
10:57 31.05.2014.

Slučajni premijer svakim novim danom nadmaši protekli dan, ,,,,,,,,, slučajan je ali još više poguban za budućnost hrvatskog naroda.

ZB
zbuniceva
11:16 31.05.2014.

Ma fućka mi se ko je, ako je i ako nije, veći lopov od ove dvojice ili one dvije ili ona dvojica prije njih. Vlada RH nije selsko crkveno gospodarsko vijeće, to je najbliže za usporediti kabini Airbusa ili Boeinga ili recimo ogromnog broda kao Titanik ili najnoviji kruzeri. Deplasirane su teorije o lopovluku ili moralnim odnosima ak netko od njih vara ili tuče djecu, pije ili se kurva. Naša Osnovna Bolest smrtonosnog ishoda je pokvareni politički sustav od vrha do dna koji u kabinu redom ubacuje ovakve neznalice i neprofesionalce. I sad bude bolje kad nakon propalih tipova umjetničkog Sanadera i neradničkog Milanovića postavimo policajca Karamarka? Pa kaj je cijela država prešla na Tudum, to više ni mi Zagorci ne pijemo . . osim manjeg broja mojih suseda :-(

PI
pidohca
11:14 31.05.2014.

do prije tri godine kukurikavci su bili ka prst i nokat,obećavali brda i doline,med i mliko u potocima,a nakon nepune tri godine raspali se ka pazle,IDS-HNS i sad SDP,,,šta ti vlast/slast,,,ako ova vlast izdrži do krja,onda ova opozicija ne vridi nit pišljivog boba ka i sve ostalo,,,pod hitno prijevremeni izbori,,,ni jedna vlada ne može radit pod vakim uvjetima raspada/truleža/smrada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije