Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju

Ministar Marko Pavić i međimurski župan Matija Posavec
Foto: Međimurska županija
20.01.2018.
u 11:01

U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena"

S Europskom komisijom pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju na način kako su to riješile Italija i Španjolska, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić za posjeta Međimurskoj županiji. Jedna od tema bila je i povećanje plaća.

Poduzetnik bi, pojasnio je, za svakog zaposlenog dobio potporu kojom bi mogao povećati plaće, a to bi se moglo početi primjenjivati već ove jeseni, ovisno o rezultatima pregovora.

- Vjerujem da ćemo do kraja lipnja dobiti potporu od EU komisije za uvođenje takvog sustava potpore - rekao je Pavić. Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da se razgovaralo i o sustavu zapošljavanja i mirovina.

- Imamo probleme s nedostatkom radne snage, pogotovo u metalskoj industriji koja je vrlo proaktivna - rekao je Posavec.

U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena". Grad je, prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Općinom Selnica prijavio projekt "Omogući – podrži – pomozi", za koji je odobreno nešto više od 1,4 milijuna kuna.

Zaposlit će se osam žena – sedam s područja grada Mursko Središće i jedna iz Selnice. Iz programa "Zaželi..." dosad je u Hrvatskoj podijeljeno 286 milijuna kuna. Po sličnom principu osmišljava se i program zapošljavanja dodatnih osoblja u vrtićima kako bi se osigurao dvosmjenski rad.

 

Komentara 1

MA
Marko1337
11:16 20.01.2018.

Konačno treba prekinuti infuziju u dinosaure brodogradilišta koji su požderali milijarde da bi opstali, a s druge strane se gledalo kako propada tekstilna, obućaraka, drvena industrija, poljoprivredna proizvodnja. Na mjestu brodogradilišta mogu biti marine, hoteli turizam, dok za ove prve nema alternativa, osim odlazak u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije