Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju

U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena"
20. siječnja 2018. u 11:01 1 komentara 389 prikaza
Ministar Marko Pavić i međimurski župan Matija Posavec
Foto: Međimurska županija

S Europskom komisijom pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju na način kako su to riješile Italija i Španjolska, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić za posjeta Međimurskoj županiji. Jedna od tema bila je i povećanje plaća.

Mirando Mrsić Mrsić: Mjere za poticanje zapošljavanja pokazuju Pavićevu nesposobnost

Poduzetnik bi, pojasnio je, za svakog zaposlenog dobio potporu kojom bi mogao povećati plaće, a to bi se moglo početi primjenjivati već ove jeseni, ovisno o rezultatima pregovora.

- Vjerujem da ćemo do kraja lipnja dobiti potporu od EU komisije za uvođenje takvog sustava potpore - rekao je Pavić. Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da se razgovaralo i o sustavu zapošljavanja i mirovina.

- Imamo probleme s nedostatkom radne snage, pogotovo u metalskoj industriji koja je vrlo proaktivna - rekao je Posavec.

U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena". Grad je, prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Općinom Selnica prijavio projekt "Omogući – podrži – pomozi", za koji je odobreno nešto više od 1,4 milijuna kuna.

Zaposlit će se osam žena – sedam s područja grada Mursko Središće i jedna iz Selnice. Iz programa "Zaželi..." dosad je u Hrvatskoj podijeljeno 286 milijuna kuna. Po sličnom principu osmišljava se i program zapošljavanja dodatnih osoblja u vrtićima kako bi se osigurao dvosmjenski rad.

Andrej Plenković i Marko Pavić Aduti turizam i izvoz Birokracija i kapital više nisu problem, za veći rast nema ljudi Sjednica Vlade Redefinira se SOR Usvojene smjernice aktivne politike zapošljavanja: evo što se mijenja novi zakon Pavić odbacio mogućnost smanjenja plaća državnih službenika i namještenika

 

Kraš
ČOKOTERAPIJA
Mali vodič za kupovinu bez stresa: Kako izbjeći groznicu kupovanja blagdanskih darova?

A1 izdvaja za Vas

  • Marko1337:

    Konačno treba prekinuti infuziju u dinosaure brodogradilišta koji su požderali milijarde da bi opstali, a s druge strane se gledalo kako propada tekstilna, obućaraka, drvena industrija, poljoprivredna proizvodnja. Na mjestu brodogradilišta mogu biti marine, hoteli turizam, dok za ove prve ... prikaži još! nema alternativa, osim odlazak u...