Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Predsjednica se kandidira nakon Dana državnosti

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/3
10.06.2019.
u 18:45

Prijašnje su informacije govorile da će Kolinda Grabar-Kitarović kandidaturu objaviti nakon europskih izbora koji su održani 26. svibnja. No, ti naizgled manje važni izbori proizveli su tektonske poremećaje na političkoj sceni

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović kandidaturu za drugi mandat trebala bi objaviti nakon Dana državnosti koji je 25. lipnja. Tako barem tvrdi izvor iz HDZ-a blizak predsjednici koji tumači da nakon Dana državnosti, odnosno u danima nakon tog državnog praznika, više nema razloga za odgodu objave kandidature.

Čeka se Dan državnosti, nastavio je, jer je to praznik koji predsjednica obilježava kao državnica, na Pantovčaku tada ima prijam gostiju iz svih društvenih i političkih sfera pa ne žele da taj praznik obilježava kao službena kandidatkinja i da se to dovodi u kontekst izborne predsjedničke kampanje. Isti izvor uvjerava da predsjednica sigurno ide u kandidaturu za drugi mandat premda se stvorio dojam da je odluku odgodila i stavila na led nakon što je HDZ na euroizborima osvojio tek 22,7 posto glasova.

Prijašnje su informacije govorile da će Kolinda Grabar-Kitarović kandidaturu objaviti nakon europskih izbora koji su održani 26. svibnja. No, ti naizgled manje važni izbori proizveli su tektonske poremećaje na političkoj sceni; u HDZ-u previranja zbog lošeg rezultata, raspad Živog zida, Most je ostao bez mandata, bljesnuo je sudac Mislav Kolakušić, SDP se oporavio...

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Goran Vujaklija: Dvaput sam pobijedio Nadala, a sad radim kao rizničar u banci

>> Intervju - Branimir Bunjac: S Pernarom osnivam novu stranku

>> Što stoji iza napada Bandića na HNS-ovce?

>> Večernji daruje 10 klima uređaja

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Kastelan
Kastelan
06:07 11.06.2019.

Kako stoji stvar sa svim izborima u Hrvatskoj, pa tako i tim predsjedničkim? "Idem izabrati manje zlo",,, je poluopravdanje demokracijom zanesenih i više ili manje razočaranih glasača da ipak izađu na izbore i pokušaju kotač povjesti okrenuti na svoju stranu.u. Ali! Sve se mjenja, Vrijeme i situlacija se mijenja i mala zla više ne postoje, jer su u međuvremenu rasla neka više, neka manje, pa sad postoje samo velika zla, još veća zla i ogromna zla.......Pa ti biraj u Hrvatskoj!!

DU
Deleted user
12:32 11.06.2019.

Skoro će biti svima kamen smutnje.

AN
antonelić
21:41 10.06.2019.

dr.kolinda će se kandidirati kad joj završe ispitni rokovi na fakultetu ... i kada stavi novi cirkularac da se može lijepo keziti u kameru ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije