Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez pismenog poziva

Milanović predsjednicu čeka na prvoj sjednici Vlade

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: HINA/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
17.02.2015.
u 09:57

Nećemo slati pismeni poziv u Ured predsjednika jer smatramo da je dovoljan javni poziv, kažu u Vladi

Kolinda Grabar-Kitarović i dalje je pozvana na sjednicu Vlade. I to odmah nakon što preuzme dužnost – rekao nam je Vladin dužnosnik odgovarajući na pitanje hoće li Vlada, kako je najavljeno, otvoriti vrata novoj predsjednici.

Odgovor koji smo dobili znači da Grabar-Kitarović teoretski može započeti svoj mandat odlaskom na Markov trg budući da stupa na dužnost 19. veljače, a to je četvrtak kada će se održati redovna sjednica Vlade. Od našeg sugovornika doznajemo i da se novoj predsjednici neće slati nikakvi pismeni pozivi na sjednicu. Takvo što, kaže, nije potrebno budući da joj je poziv već javno upućen.

Premijer Zoran Milanović, podsjetimo, prije mjesec dana rekao je da će novoj predsjednici izaći ususret i pomoći da ispuni svoja predizborna obećanja. Pritom je rekao da će Vlada donijeti odluku o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u vilu u Visokoj ulici (što je i učinjeno, pa će nova predsjednica, u slučaju da se predomislila, morati tražiti od Vlade da promijeni odluku), i da je predsjednica pozvana na sjednicu Vlade.

Tijekom predizborne kampanje Grabar-Kitarović je puno govorila o gospodarstvu te svojim biračima obećavala da će sazvati sjednicu Vlade s tom temom. Po Ustavu predsjednik Republike može predložiti sjednicu Vlade i teme za raspravu, ali se ne navodi da takav prijedlog Vladu obvezuje. Milanović je, međutim, spreman ugostiti novu šeficu države. Sada je i u tom pogledu potez na njoj. Treba odrediti kada će doći i o čemu želi razgovarati s ministrima.

>>'Josipovića ćemo pamtiti po ustaškim gujama, a Milanović kopira našu taktiku'

>>Kolinda Grabar Kitarović: Ne sjećam se da mi je premijer Milanović čestitao. Nije mi zapelo za oko

Komentara 153

Avatar navijač
navijač
10:09 17.02.2015.

Moze onadoci na jednicu vlade i bez poziva.Nek se zna tko je gazda.

SU
suncesmokvemaslina
10:05 17.02.2015.

ha ha nećemo slati pismeni poziv dovoljan je javni..

EU
eurobanana
10:06 17.02.2015.

Ovo je vise previse PR-a..kaj nema nikaj vaznjega u Mappet shou-u..gadi mi se vise citati novine..stalno ko papagaji i jedna te ista osoba...........niti Mercel ne zagadjuje Njemacke novine dnevo...sto je previse je prtevise..Zasto se ne pise kada ce Mesica uhvatiti za Mito ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije