Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIPINI

Predsjednica postavila svoju manikirku da odlučuje o milijunima

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo
AFP PHOTO
23.04.2010.
u 10:25

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo imenovala je svoju osobnu kozmetičarku članom jedne od najvažnijih državnih agencija.

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo imenovala je svoju manikirku za člana jedne od ključnih državnih agencija, javljaju filipinski mediji. Imenovanje Anite Carpon za člana agencije odgovorne za milijunske zajmove koji se odobravaju vladinim službenicima za kupnju stanova izazvalo je buru negodovanja u zemlji.

Potvrđujući da je Carpon "kozmetičarka" predsjednice Arroyo glasnogovornik Geri Olivar pokušao je opravdati predsjedničin izbor, ističući da postojanje "odnosa povjerenja" ne bi smjelo biti razlogom osporavanja nečijeg izbora.

- Carpon je vladina službenica i izabrana je za člana agencija kako bi predstavljala kolege s najnižim primanjima kojima je agencija prvenstveno namijenjena - objasnio je on.

- Predsjednica želi da i najsiromašniji vladini službenici budu zastupljeni u agenciji jer upravo oni imaju neriješeno stambeno pitanje - istaknuo  je Olivar.

Lokalni mediji izvještavaju da Arroyina manikirka prima 130.000 pesosa mjesečno (oko 2900 dolara), što je dvostruko više od same predsjednice.

Kritičari ovakve odluke navode da Arroyo nastavlja s politikom nepotizma time što postavlja ljude koji su joj lojalni na odgovorne funkcije bez obzira na to imaju li potrebne kvalifikacije.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:11 23.04.2010.

nije postavila vizažisticu, nego manikirku, zašto niste objavili sliku noktiju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije