Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Predani posmrtni ostaci šest ubijenih Bošnjaka

posmrtni ostaci,slavonski bord (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
14.01.2013.
u 16:16

Riječ je o ljudima koje su s teritorija BiH u Hrvatsku doveli pripadnici srpskih paravojnih postrojba i ondje ih smaknuli

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu danas (ponedjeljak) obavljena je predaja posmrtnih ostataka šestero Bošnjaka Institutu za nestale BiH. Ostaci pet žrtava pronađeni su u masovnim grobnicama na području Erduta i Krnjaka na nekada okupiranom hrvatskom teritoriju, a jedne na području Kupresa (BiH). Riječ je o ljudima koje su s teritorija BiH u Hrvatsku doveli pripadnici srpskih paravojnih postrojba i ondje ih smaknuli.    

– Ovo je potvrda da Hrvatska traga za svim nestalim osobama bez obzira na nacionalnost i državljanstvo te da u tome dobro surađuje sa susjednim državama – rekao je Ivan Grujić, predstojnik Uprave za zatočene i nestale. On dodaje da Hrvatska u ovom trenutku traga za još 1714 nestalih osoba.

>>Identificirani posmrtni ostaci još četvorice branitelja i sedam civila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije