Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S PODRUČJA PETRINJE

Potvrđen 25. oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj: Mladić se vratio iz Italije gdje je radio

Sisačka bolnica
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
12.03.2020.
u 18:46

Oboljeli se za sada osjeća dobro bez većih simptoma bolesti

Potvrđen je prvi  oboljeli od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije. Oko 17 sati stigao je pozitivan nalaz za muškarca starog 23 godine s područja Petrinje koji je radio kao konobar u hotelu na području Italije.

Muškarac je odmah s granice prepraćen u sisačku bolnicu. 

"Čim smo saznali da suprug ide doma, poduzeli smo sve mjere, javili službama koje su ga dočekale na granici, pod pratnjom ga odvezli u sisačku bolnicu i tamo se nalazi od sinoć." Uzeti uzorak oko 17 sati pokazao se pozitivnim na koronavirus.

- Mlađi muškarac smješten je u izolacijskoj jedinici sisačke bolnice, poduzete su sve mjere određene protokolom i poduzimamo sve što je potrebno da zaštitimo stanovnike naše županije – rekao je predsjednik županijskog Stožera Civilne zaštite Roman Rosavec.

VIDEO: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Oboljeli se za sada osjeća dobro bez većih simptoma bolesti. Na informaciju o zaraženoj osobi s područja Petrinje, reagirao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

- Obzirom na informaciju da je registrirana prva osoba pozitivna na koronavirus u SMŽ  upravo muškarac iz Mošćenice, koji radi u Italiji, smatram da je to situacija koja zahtijeva ozbiljan pristup, prije svega struke, ali i svih ostalih, od same gradske uprave do svakog pojedinog građanina. Ne smijemo stvarati paniku među građanima, ali pozivam sve da slijede upute kriznih stožera. Pozivam građane da se pridržavaju uputa koje će dobivati, da shvate ozbiljnost situacije jer upravo svojim odgovornim ponašanjem mogu značajno utjecati na daljnji razvoj situacije u našem gradu, ali i šire – ističe se u priopćenju gradonačelnika Petrinje.

U tom gradu od danas su već otkazane sve manifestacije u Pučkom otvorenom učilištu. 

Tema: Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:


 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Svarog
Svarog
19:17 12.03.2020.

Potrebno je zatvoriti granice, staviti žarišta u posve zatvorenu karantenu, ograničiti hodanje ljudi po gradovima koji su zahvaćeni, bojim se kako nema drugog rješenja. Potrebno je uskojiti po hitnom postupku i zakon o kaznenoj odgovornosti za kršenje spomenutih mjera. Lijepa riječ, molba, preporuka ....vrijede za razumne ljude, one nerazumne je potrebno kažnjavati zatvorskim kaznama.

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
19:22 12.03.2020.

Ne treba ih puštati natrag. Granice treba zatvoriti odmah. Dosta je bilo neozbiljnosti.

DU
Deleted user
19:01 12.03.2020.

Talijani ih zaražavaju, a mi moramo liječiti. Da li će to itko refundirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije