Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj u Njemačkoj

Potražitelj azila koji je izbo 15-godišnjakinju dobio 8,5 godina zatvora

Ilustracija
Foto: Bodo Marks/DPA/PIXSELL
03.09.2018.
u 15:07

Sud u Landauu je sudio prema zakonu o maloljetnim počiniteljima kaznenih djela

Sud na jugu Njemačke izrekao je kaznu od osam i pol godina zatvora potražitelju azila iz Afganistana koji je nakon Božića 2017. na smrt izbo bivšu djevojku petnaestogodišnjakinju.

Sa suđenja zatvorenog za javnost jer je riječ o maloljetničkom slučaju, izašlo je malo podataka i za počinitelja se navodi samo vlastito ime Abdul D. u skladu sa zakonom o  zaštiti privatnosti.

Sud u Landauu je sudio prema zakonu o maloljetnim počiniteljima kaznenih djela dajući Abdulu D povlasticu jer procjenjuje da je on, iako tvrdi da ima 15 godina, u vrijeme zločina mogao imati između 17 i 20 godina.

Abdul D osuđen je za ubojstvo bivše djevojke koju je 27. prosinca na smrt izbo nožem usred dana u Kandelu na jugozapadu Njemačke.

Taj je slučaj u Njemačkoj raspirio debatu o zločinima koje počine migranti, napose oni koji navode lažne informacije u zahtjevima za azil.

Slučaj je potaknuo i niz proutumigrantskih prosvjeda, ali i protuprosvjede u tom njemačkom mjestu od 9 tisuća stanovnika.

Ni dva tjedna prije ubojstva žrtva, za koju se navodi samo ime Mia, podnijela je policiji tužbu protiv bivšeg dečka zbog zlostavljanja, zastrašivanja i kršenja osobnih prava.

Dva dana poslije njezin je otac podnio zasebnu tužbu protiv počinitelja.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Ključne riječi

Komentara 20

AR
Artukovic
15:50 03.09.2018.

20 -godisnjak kaze na sudu da ima 15 i sudi mu se ko maloljetniku.....pa vi u Njemackoj niste normalni.

DU
Deleted user
15:39 03.09.2018.

A naše podguzne mušice se klanjaju takvoj Njemačkoj....u međuvremenu silovali su 10 godišnjeg dječaka.....počinitelji? Imate pravo jedanput pogađati.....zanima me da li će ljevičari prosvjedavati zbog toga djeteta🙄

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:46 03.09.2018.

Zašto ga se nebi kaznilo po zakonima zemlje iz koje dolazi, visoko pa na kratko i mir. To je jedini jezik koji ta kultura razumije i prihvaća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije