Naslovnica Vijesti Svijet

Dječak (11), izbjeglica iz Afganistana, na školskom izletu silovao vršnjaka

- Ovo je užasan čin, ja sam šokirana. Važno je da sada sve nadležne ustanove reagiraju
03. rujna 2018. u 13:16 33 komentara 4142 prikaza
njemačka policija
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell

Njemačka javnost šokirana je slučajem silovanja desetogodišnjaka koje su na školskom izletu počinili njegovi vršnjaci, izbjeglice iz Afganistana i Sirije, javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

Prosvjedi u Chemnitzu Velike promjene Prije tri godine pljeskali su Angeli Merkel. Danas su na naslovnicama slike ekstremnih desničara

"Ovo je užasan čin, ja sam šokirana. Važno je da sada sve nadležne ustanove reagiraju", rekla je za dnevnik Berliner Zeitung Sandra Scheeres (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD), senatorica grada Berlina zadužena za obrazovanje.

Čin se zbio tijekom izleta učenika četvrtog razreda osnovne škole smještene, kako navode mediji, u "socijalno problematičnoj" četvrti.

Glavni počinitelj je jedanaestogodišnjak iz Afganistana, a pomagači su mu bili jedan vršnjak iz Sirije, a drugi iz Afganistana.

Nacionalnost žrtve nije poznata.

Prvašić Vozači, oprez! Školarci su u prometu - ovo su posebno opasne situacije na koje trebate paziti

Tri nastavnika i pedagog koji su pratili djecu na jednodnevnom izletu, navodno nisu primijetili ništa. Slučaj je otkriven nakon što se prijatelj žrtve obratio socijalnom radniku koji je obavijestio policiju.

Sva trojica počinitelja udaljena su s nastave. Žrtva je također, radi vlastite zaštite, premještena u drugu školu. Vlasti pokušavaju pronaći način kako da počinitelju, koji je navodno i prije upadao u oči zbog nasilna ponašanja, omoguće nastavak školovanja izvan ustanova.

S obzirom da se radi o maloljetnicima, policija ne daje nikakve informacije za javnost.

Djeca Afrike za pomoć Uljaniku Pružili podršku 'Djeca Afrike za brodogradilište Uljanik': Odrekli se paketa za pomoć djeci radnika

Stručnjaci u njemačkim medijima izražavaju zaprepaštenost takvim činom koji se rijetko bilježi u kriminalnim statistikama.

"Ovaj čin premašuje ono što nam je inače poznato kada je seksualno nasilje među djecom u pitanju", rekao je berlinski pedagog Ull Freund za Berliner Zeitung.

Pedagog Freund procjenjuje da je i sam počinitelj pretrpio seksualno nasilje.

>> Pogledajte video - Baka potjerala kriminalce u Južnoj Africi

[video: 26527 / Baka potjerala kriminalce u Južnoj Africi]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • Nado:

  Ovi to pocinju od malih nogu.daj te ga na usvajanje liberalnoj obitelji

 • Avatar MilanZoranovic
  MilanZoranovic:

  evo im multikulturalnost koju su tražili...

 • reborn:

  Zbog njegovih neukrotivih nagona bi ovaj "jedanaestogodišnjak" trebao čuvati ovce, a ne družiti se s ostalim ljudima/djecom. Međutim, bojim se da bi društva za zaštitu životinja također burno reagirala...