Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavanje u alpama

Njemački speleolog izvučen je iz jame!

HGSS Alpe
Foto: HGSS
1/4
19.06.2014.
u 12:03

Brigu o ozlijeđenom preuzeo hrvatski liječnik

Nakon 11 dana, ozlijeđeni njemački speleolog Johann Westhauser (52) napokon je u četvrtak nešto prije podneva izvučen iz jame Riesending-Schachthöhle u njemačkim Alpama.

Okončanju naporne akcije uvelike su pridonijeli hrvatski GSS-ovci koji su vrhunski odradili svoj dio posla i njemačkog kolegu doveli do zadnjeg bivka u jami. Speleolog koji je nastradao u odronu kamenja u jami koju je otkrio prije nekoliko godina, sada je stabilno.

Foto: HGSS

Noćas je brigu o njemu preuzeo hrvatski liječnik, dok je daljnji transport kroz suženu vertikalu na -180 metara preuzela austrijska ekipa.

>>Hrvatski GSS-ovci herojski odradili zahtjevnu dionicu

Komentara 6

JA
james49
10:14 19.06.2014.

Valjda će nakon ovog, još jednog dokaza o kvaliteti i sposobnosti tih hrabrih ljudi, netko u ovoj državi, preuzeti na sebe i brigu o njima, u vidu opremanja.

Avatar Bigg
Bigg
14:17 19.06.2014.

Naši su majstori za jame, posebno u Hercegovini.

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
16:53 20.06.2014.

njemački speleolog Johann Westhauser,,,kao prvo on je to Radio na svoju ruku i to mu je samo hobi,,,kao drugo nista se drugo neprica na njemackoj televiziji i radiu Osim kako su njega spasavali,,,sam je Isao na svoju ruku dole,,a kod nas poplave bile,,djeca zene se potopile i to nije ni par puta spomenito,,,ali se pravi oko ovoga samo velika reklama,,,,gadi mi se kad cujem za ovoga naivca koji je nesto htjeo da dokaze sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije