Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija iz kazneno prijavila

Posadili marihuanu 
jer nisu imali dovoljno novca za lijek: 'Samo se borimo za život svog djeteta'

Indijska konoplja
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
20.07.2016.
u 20:50

Policija kazneno prijavila obitelj iz Slavonskog Šamca, a oni poručili: Nismo ni narkomani ni dileri, borimo se za život svog djeteta

Obitelj iz Slavonskog Šamca ostala je neugodno iznenađena kada ih se zbog pronađenih sadnica indijske konoplje za liječenje oboljelog djeteta, kako kažu, izjednačilo s kriminalcima, narkomanima i dilerima.

Naime, iz PU brodsko-posavske u ponedjeljak su izvijestili kako je pretragom doma i prostorija koje koristi 52-godišnjak s područja šamačke općine pronađeno deset uzgojenih stabljika indijske konoplje te kako će ga zato kazneno prijaviti. – Mi smo poštena obitelj koja se samo bori za zdravlje i život svog djeteta – kazala je supruga osumnjičenog.

Prema pisanju portala ebrod.net, njihovoj 16-godišnjoj kćeri prije tri je godine dijagnosticiran zloćudni tumor kuka. Otprije boluje od dijabetesa, na inzulinu je, bolesna joj je štitnjača, a ima problema i s alergijama, pa je sve teže podnosila kemoterapiju. Unatoč borbi liječnika koji su sve učinili kako bi joj pomogli, metastaze su se s lijeve noge ipak proširile na desnu nogu, a zatim i na lijevu nadlakticu i rame.

Otac i majka također boluju od karcinoma. Kako je zdravstveno stanje njihove djevojčice iz dana u dan postajalo sve gore, pomislili su kako bi joj mogli pomoći uljem kanabisa, za koje su od drugih roditelja čuli da pomaže i da se djeca od njega osjećaju bolje. Međutim, ono se ne može dobiti na recept. Cijena u ljekarni kreće mu se od pet do sedam tisuća kuna, a kako oni taj novac nemaju, odlučili su posaditi indijsku konoplju koja je trebala poslužiti kao lijek i pomoć njihovu djetetu.

– Naša je djevojčica bolesna i liječi se, a mi nemoćno gledamo kako napretka nema i kako još uvijek prolazi kroz teške patnje i muke. Uhvatili smo se za zadnju slamku spasa i sve ćemo učiniti da joj pomognemo. Zar smo zato dileri? I dalje ćemo hodati uzdignute glave jer nismo kriminalci, već skromni i pošteni ljudi. To svi u selu znaju – kazala je neutješna i očajna majka.

Iz policije su kratko izvijestili kako oni po zakonu protiv 52-godišnjaka moraju podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.     

>> Rabin blagoslovio marihuanu i kazao da ima miris koji liječi

Komentara 20

IB
iva.begovic
20:54 20.07.2016.

Sigurno ih je prijavio neki "dobronamjerni susjed". Ljudi su užasno zli.

TO
tovaravot
20:54 20.07.2016.

farmaceuti mogu zaradjivati na tome a obican puk si ne smije posadit par stabljika radi vlastitog zdravlja? jednog dana (vrlo skoro) ce kanabis odjednom postat legalan i onda kaj, vise nece bi tuzbi? dok se ulizuju pojedinim lobijima ilegalno je, postat ce legalno i preko noci ce postat "normalno".

NE
neki22
21:00 20.07.2016.

Farmaceuti moraju dobiti svoje, sa svojim lobijima u politici , a mali čovjek nek krepa , to kaj nam delaju je za popizdit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije