Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Porezna inspekcija pročešljat će sve hrvatske Advente: Četiri djelatnosti posebno su im na meti

Akcija će se provoditi zajedno s Carinskom upravom i trajati će tjedan dana
04. prosinca 2019. u 18:15 2 komentara 2187 prikaza
Ilustracija
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Porezna uprava najavila je danas da od sutra kreće u novu veliku akciju pojačanog nadzora fiskalizacije, ovaj put na Adventu. Akcija će se provoditi zajedno s Carinskom upravom i trajati će tjedan dana.

Županijski sud u Varaždinu ŽALBA Četiri godine varali na računima, ne moraju u zatvor

- Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Obavještavamo porezne obveznike da će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije provoditi nadzore fiskalizacije tijekom Adventa i predstojećih blagdana na cijelom području Republike Hrvatske - stoji u priopćenju.

Andrija Mikulić DRŽAVNI INSPEKTORAT Apsurd: Veće plaće od inspektora u Inspektoratu imaju savjetnici, ali i inspektori u ministarstvima!

Najavljuju da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju sljedeće djelatnosti: trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama, trgovina na malo na štandovima i tržnicama, priprema i usluživanje hrane i pića te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije. 

Podsjetili su i na kampanju i nagradnu igru "Bez računa se ne računa" koju provode od 1. srpnja te su pozvali građane da se i ovaj put aktivno uključe "u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu".

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • iron.hide.54966:

    Nek malo pročešljaju i načine kako se trguje sa štandovima na adventu ...

  • Goxy:

    Dal ce I na bandicevog vozaca vrsit inspekciju?I kvalitetu hrane,higijenu I skladistenje I za koje pare ce ljudi radit,prijavljeni???