Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiskalizacija

Porezna 'češlja' tržnice: Utvrdili nepravilnosti kod 14 obveznika

rijeka tržnice (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
01.08.2013.
u 17:29

Prema podacima Porezne uprave, do 13 sati 194 inspektora obavila su 529 nadzora. Nepravilnosti su utvrđene kod 14 obveznika fiskalizacije, a najviše ih je u Rijeci

Porezni inspektori danas su, nakon mjesec dana odgode, počeli ''češljati'' tržnice u potrazi za nepravilnostima u sklopu fiskalizacije. Prema podacima Porezne uprave, do 13 sati 194 inspektora obavila su 529 nadzora. Nepravilnosti su utvrđene kod 14 obveznika fiskalizacije – najviše ih je u Rijeci, kod pet obveznika, zatim u Dubrovniku četiri, u Pazinu dva te po jedan u Splitu, Virovitici i Bjelovaru.

U nekim gradovima s poreznim inspektorima u nadzoru su sudjelovali i inspektori Carinske uprave.

 Rezultati nadzora od početka fiskalizacije

Nakon 23.324 obavljenih nadzora u razdoblju od 8. siječnja do 1. kolovoza 2013. godine, inspektori Porezne uprave utvrdili su nepravilnosti kod 2.606 obveznika, od kojih je 509 dobilo privremenu zabranu obavljanja rada. Najviše privremenih zabrana obavljanja rada bilo je u Zagrebu, njih 154, zatim slijedi Split sa 54 zabrane te Dubrovnik sa 53. Gradovi s najmanje privremenih zabrana obavljanja rada su Karlovac sa 7, Gospić sa 8 i Sisak sa 9. Od ostalih gradova, 31 privremena zabrana rada rješenjem je izrečena u Šibeniku, 24 u Rijeci, 21 u Osijeku, 20 u Pazinu, po 16 u Zadru i Varaždinu, 14 u Slavonskom Brodu, po 13 u Požegi, Bjelovaru i Čakovcu, 12 u Vukovaru, 11 u Krapini te po 10 u Virovitici i Koprivnici.

>> Iz revolta zbog fiskalizacije podijelila ribu vrijednu 20 tisuća kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije