Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Zaprimljeno je više od 96 tisuća zahtjeva za propusnicama. Božinović otkrio koliko ih je odbijeno

Policija na punktovima diljem Hrvatske provjerava propusnice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/12
23.12.2020.
u 13:49

U ponoć su na snagu stupile nove mjere, među kojima je i ograničavanje kretanja među županijama koje traje do 8. siječnja.

Uposljednja 24 sata zabilježena su 2763 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15957. Među njima su 2843 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 291 pacijent. Preminulo je 66 osoba.

13:40 – Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 151 novi slučajeva zaraze koronavirusom, a broj novo zaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika  smanjio se na 530. Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 885 novih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 447 uzoraka. Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata iznosio je 51%, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 36%. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 251 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 114 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 19 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 18 na respiratoru, 70 ih je u Klenovniku od kojih 1 na respiratoru i 48 u Novom Marofu.

Aktivnih slučajeva je 908. Preminulo je devet osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno je do sada evidentirano 236 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19, od kojih 132 tijekom ovog mjeseca. Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 13116 osoba pozitivnih na COVID-19.

12:39 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 107 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno je 358 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 50 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 25 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1448 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 225 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

12:38 - U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 409 uzoraka od kojih je 152 bilo pozitivno. 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 45 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području gradova Osijeka s prigradskim naseljima (35), slijede područja gradova/općina Đakovo (18), Našice i Valpovo (11), Beli Manastir (10), Čepin, Darda i Donji Miholjac (po 8), Belišće i Đurđenovac (po 5), Antunovac, Bilje i Podgorač (po 4), Bizovac i Satnica Đakovačka (po 3), Erdut, Kneževi Vinogradi,  Koška i Vladislavci (po 2) te Čeminac, Marijanci, Petrijevci, Podravska Moslavina, Punitovci, Semeljci i Trnava (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 219 osoba oboljelih od COVID-19, i to 165 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 45 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 54 pacijenata s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe (u dobi od 58 i 82 godine).

- Primjetan je lagani pad broja hospitaliziranih pacijenata i pacijenata koje infektolozi pregledaju, a taj trend se vidi i po broju bolničkih djelatnika koji su u samoizolaciji. U KBC-u Osijek u vrhuncu epidemije od ukupnog broja djelatnika imali smo 4 posto liječnika i 7 posto medicinskih sestara „izvan stroja“, a sada je ta brojka za oboje skupine oko 2,5 posto. Zahvaljujem građanima Osječko-baranjske županije što poštuju i pridržavaju se propisanih mjera, a ujedno apeliram da još malo izdrže, što nam u bolničkom sustavu puno znači kako bi se malo rasteretili i odmorili jer naši djelatnici mjesecima teško rade - rekao je danas dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 3.077 osoba, a policija je provjeravala 21 osobu. Samoinicijativno su obavili 19 provjera pri čemu nisu utvrdili kršenje te mjere, a prilikom provjere dvije dojave građana u jednom slučaju (u Bilju) traženu osobu nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Policijski službenici obavili su i 79 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece zahvalio je građanima na odgovornom ponašanju, što potvrđuje mali broj kršenja mjera izolacije i samoizolacije. Naglasio je kako je od ponoći policija uspostavila osam nadzornih punktova (Klisa, Strizivojna, Levanjska Varoš, Ada i Podravska Moslavina te naplatne kućice Osijek, Čepin i Đakovo) na izlaznim područjima Osječko-baranjske županije, dok određene smjerove pokrivaju susjedne policijske uprave kako se ne bi duplirali i građane zaustavljali u razmaku od nekoliko stotina metara. 

- Od ponoći do 6.00 sati kroz te punktove prošlo je 591 osobno i teretno vozilo sa 710 osoba od kojih je 11 zatečeno bez propusnice te im nije dopušten prolazak i vraćeni su nazad - rekao je načelnik Bece.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 90 nadzora provođenja epidemioloških mjera; i to 68 u prodavaonicama i trgovinama, 10 u trgovačkim centrima, 4 u ugostiteljskim objektima, po 2 u pekarnicama i tržnicama te po jedan u frizerskom salonu, ljekarni, tvrtki i župi. Utvrdili su jednu nepravilnost za koju su izdali nalog za njeno otklanjanje.

Građani se obavještavaju da se 25. prosinca 2020. godine neće uzimati uzorci za testiranja na koronavirus, dok će 26. prosinca to biti moguće samo na drive-in lokaciji u Osijeku.

12:28 – U Nastavnom zavodu Andrija Štampar tijekom protekla 24 sata testirano je 1.275 uzoraka,  286 je bilo pozitivno na koronavirus pa je sada u Gradu Zagrebu 2.110 aktivnih slučajeva zaraze. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 283 osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 583 osobe. U 110 slučajeva radi se o kontaktima covid pozitivnih osoba, 32 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, za 24 osobe obrada je još u tijeku, a 80 njih za sada je negativne epidemiološke anamneze.  Kod sedam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a petero djece školske dobi obrađuju liječnici školske medicine. Tri su osobe doputovale iz Njemačke i Irske. Kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne na području Zagreba te drugim socijalnim ustanovama u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi 25 korisnika i 12 djelatnika. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i dva nastavnika pa je mjera samoizolacije određena za 269 učenika i četiri nastavnika osnovnih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 10 osoba.

12:25 – Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 78 pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 2 vjerojatno pozitivna nalaza (potvrđena brzim AG testovima). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (20), grad Nova Gradiška (14), općine Cernik i Staro Petrovo Selo (po 6), općine Rešetari i Sibinj (po 5), općine Nova Kapela i Velika Kopanica (po 3), općine Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci i Vrbje (po 2) te općine Bukovlje, Dragalić, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Okučani, Oprisavci, Oriovac i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 6.601.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba. Hospitalizirano je ukupno 90 osoba (14 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 66 osoba, a u novogradiškoj bolnici 24 osobe. Jedanaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.898 osoba (131 osoba manje nego prethodni dan). Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

11:48 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 445 osoba i evidentirano 187 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o pet pozitivna slučaja, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali virus kod pet osoba. Iz drugih županija je prijavljeno da je dokazan virus kod tri osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U ŽB Čakovec hospitalizirano je 133 pacijenata, a na respiratoru se nalazi 17 pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba stara 72 godine. 

11:32 - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade kazao je da su do 10 sati zaprimljena 96.955 zahtjeva za propusnicama, odobreno je 41.496 zahtjeva, a odbijeno je 35.751 zahtjeva, a njih 19.708 čeka obradu. 800 policijskih službenika provjerava provedbu odluke o zabrani kretanja. "Plan je da nakon 8. siječnja ova zabrana ne bude više na snazi u RH", dodao je ministar

11:07 - U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 167 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a izliječene su 362 osobe, izvijestio je u srijedu županijski Zavod za javno zdravstvo. Najviše novooboljelih bilo je u Velikoj Gorici, njih 42, a slijedi Samobor s 35,  Zaprešić s 21,  Sveta Nedjelja s 14, Jastrebarsko s 13 i Dugo Selo s 10 novih slučajeva zaraze. Od početka pandemije na području Zagrebačke županije evidentirano je 15.748 osoba kojima je potvrđen koronavirus, izliječeno ih je 12.061, a 43 osobe su umrle. U odnosu na podatke od jučer izliječene su 362 osobe pa su trenutno aktivna 3644 slučaja. Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole.

11:05 - U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 338 slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. U istom razdoblju testirano je 1211 uzoraka. Udio pozitivnih nalaza u obrađenim laboratorijskim uzorcima je 27 posto. Ozdravilo je 189 osoba, pa je u županiji sad aktivno 2825 slučajeva covida-19. U riječkoj bolnici liječi se 157 oboljelih od covida-19, od kojih je 17 na respiratoru.

10:56 - U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata je ukupno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupno je do sada oboljelo 6370 osoba. U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 80  novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR), S  područja grada Karlovca je 49 osoba, Duga Resa 5,  Ogulin 7, Ozalj 2, Slunj 3, Barilović 3, Draganić 1,  Generalski Stol 5,  Krnjak 1, Lasinja 1, Netretić 2, Vojnić 1. U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji 60 osoba je pozitivno- brzi test za detekciju antigena- Karlovca  23 osoba, Duga Resa 7, Ogulin 6, Ozalj 8, Slunj 4,  Cetingrad 3, Draganić 1, Josipdol 1, Kamanje 1, Krnjak 1, Lasinja 1,  Rakovica 1, Vojnić 3 . U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano ukupno 159 COVID pozitivnih pacijenata ( Ogulin-46, Duga Resa-51, Karlovac-62).  U posljednja 24 sata novoprimljenih je 16 osoba (Ogulin-2, Duga Resa-3, Karlovac-11). Na respiratoru se nalazi 6 osoba ( OB Karlovac). U protekla 24 sata je otpušteno 10 osoba ( 7-Ogulin, 3-Karlovac). Umrlo je 6 osoba u protekla 24 sata ( 1-Ogulin, 5-Karlovac). Ukupno je do sada u bolnicama Karlovačke županije umrlo 182 osobe. Ukupno je u bolnicama Karlovačke županije 10 liječnika u samoizolaciji, 59 medicinskih sestaraItehničara, 15 ostalih zdravstvenih djelatnika, 50 nezdravstvenih djelatnika. U samoizolaciji se nalazi 1266 osoba. Zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije.

10:54 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom (25 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 14 osoba iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, po osam iz Konavala i Ploča, tri iz Opuzena, dvije iz Stona, po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno su zaražene 23 osobe muškog spola i 27 osoba ženskog spola, a za njih 27 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 84 osobe: 33 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, deset iz Župe dubrovačke, sedam iz Ploča, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Konavala i Slivnog, po dvije iz Opuzena i Stona, po jedna iz Dubrovačkog primorja, s Mljeta i s Lastova te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 49 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, osam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 334 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 31 786 uzoraka. U samoizolaciji je 861 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije (pet kršenja utvrđeno je na granici, radi se o osobama koje su prijavile tranzit kroz RH sukladno Odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, ali isto nisu napravile u roku od 12 sati). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 122 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:50 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 55 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 27 pozitivnih na PCR testiranju, a 28 na brzom antigenom testu (10 osoba iz Vinkovaca, 6 osoba iz Vukovara, po 3 osobe iz Ivankova i Nuštra, po 2 iz Andrijaševaca, Gunje, Novih Mikanovaca, Rokovaca, Vođinaca i Vrbanje, te po 1 osoba iz Antina, Babine Grede, Bošnjaka, Drenovaca, Đeletovaca, Đurića, Gradišta, Jarmine, Negoslavaca, Nijemaca, Otoka, Podgrađa, Rajevog Sela, Račinovaca, Slakovaca, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Šiškovaca, Štitara, Trpinje i Vere). Preminula je jedna osoba. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 7411, od kojih je 6799 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 138 osoba. Trenutno je u županiji 85 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla  24 sata testirano je 345 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 32424. U samoizolaciji na području županije je 1829 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 48 radnika iz sustava zdravstva (8 liječnika, 26 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 8 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 13 radnika (3 liječnika, 6 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 18 nastavnika i 22 učenika. U samoizolaciji se nalazi 22 nastavnika i 289 učenika.

10:45 - Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je u srijedu kako je potvrđeno 108 novih slučajeva bolesti Covid-19. Na području županije trenutno su aktivna 524 slučaja bolesti, ozdravile su 54 osobe, a na bolničkom liječenju je 76 oboljelih. U protekla 24 sata, sudeći po današnjem priopćenju, nije bilo umrlih u koprivničkoj bolnici. Od početka epidemije na području županije bolest je potvrđena u 4950 slučajeva.

10:07 - Na području Zadarske županije imamo 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(34), Benkovac(5), Biograd(2) i  Obrovac(1) te općina Bibinje(1), Gračac(1), Kali(1), Novigrad(2), Pašman(2), Poličnik(2), Posedarje(1), Preko(1), Privlaka(5), Ražanac(1), Sukošan(1), Sv.Filip i Jakov(2), Škabrnja(3) i Vir(2). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 372 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 2273 osobe, a od koronavirusa oporavilo se 211 osoba. U ovome trenutku aktivno je 639 slučajeva zaraze koronavirusom. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru preminuo je 89-godišnji muškarac, korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Na svim COVID odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirano je 67 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, u biogradskoj bolnici smješteno je 26 pacijenata oboljelih od COVID-a 19, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 28 pacijenata. Od danas je na snazi Odluka  o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Stožer civilne zaštite Zadarske županije do jutros u 8 sati zaprimio je 3.400 zahtjeva preko sustava e-građani i preko maila, a izdano je 2112 propusnica.

10:00 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježena su 83 nova slučaja zaraze koronavirusom. 24 novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, 19 novooboljelih osoba s područja je grada Bjelovara, 12 novozaraženih osoba s područja je grada Čazme, 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području grada Garešnice, po 4 novozaražene osobe s područja su općina Šandrovac i Ivanska, 3 novooboljele osobe s područja su općine Sirač, po 2 novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Rovišće, a po 1 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Zrinski Topolovac, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Kapela, Velika Trnovitica, Dežanovac i Severin. Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 55 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 6 na respiratoru. Također, 26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 2112 osoba je u samoizolaciji. Preminule su dvije osobe s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 64 osobe preminule od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Na snagu je stupila odluka Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a prelazak u drugu županiju moguć je samo uz posjedovanje propusnice. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada je zaprimljeno gotovo 5000 zahtjeva za izdavanjem propusnice, a 2260 propusnica je izdano. 1460 zahtjeva je odbijeno ili proslijeđeno Ravnateljstvu civilne zaštite RH budući da nisu u nadležnosti Stožera civilne zaštite BBŽ, dok je nešto više od 1000 zahtjeva u postupku rješavanja.

9:40 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 494 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 83 novozaražene osobe s područja županije. Za 63 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 4 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Zagreb (2), Makedonija (2).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 16 osoba. Izliječeno je 70 osoba. Trenutno je 550 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1492 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 59 osoba, od toga su 3 osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1940. i 1935. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

8:59 – U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 106 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o pedeset jednoj osobi s područja grada Siska, četrdeset osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja općine Lekenik, četiri osobe s područja općine Popovača, dvije osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica te jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica.

8:05 – U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 555 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 519 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 36 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1339 osoba, a ukupno je testirano 22.268 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 266 uzoraka, od kojih je 48 pozitivnih. Tijekom dana nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba i svih suspektnih osoba.

7:58 – Od ponoći međužupanijsko putovanje moguće je samo uz propusnicu. Dosad je bilo oko 80 tisuća zahtjeva za izdavanje propusnica, a odbijeno je čak njih 60 posto.

U mreži Prvog gosti su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon i načelnik Stožera civilne zaštite SDŽ Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.

Policija na punktovima diljem Hrvatske provjerava propusnice Policija na punktovima diljem Hrvatske provjerava propusnice
1/14

– Iako većina građana poštuje odluku, do 7 sati jutros 20 osoba vraćeno je u mjesto prebivališta jer nisu imali propusnice. Zatečene su i dvije osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije – izjavio je u emisiji U mreži Prvog pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić.

– Stiglo je 92.600 zahtjeva, izdano 38.500 propusnica, 33.500 je odbijeno, obrađuje se oko 20-tak tisuća, bit će učinjeno tijekom dana – izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Naglasio je da dolazi veliki broj zahtjeva, ali i veliki broj je odbijen jer dolaze i nepotpuni zahtjevi. Nije jasno dokazano da onaj tko želi putovati za to ima opravdani razlog. Takvi građani mogu ponovno podnijeti zahtjev.

Ključne riječi

Komentara 46

TR
Tripoli
08:49 23.12.2020.

Pa kakav moras bitcovjek da tak maltretiras vlastiti narod i ljude koji su ti omogucili da nosis ovu uniformu i casno sluzis tom istom narodu...a vi dragi policajci taj isti narod maltretirate po nalogu ljudi koji bi trebali bit u zatvoru?!svaka vam cast!!..i jos me zanima dal to neki specijalni natjecaj prolazite za posao policajca ili?

DU
Deleted user
09:03 23.12.2020.

Maltretiranje za Bozic, koji bolesnici....

Avatar Temida
Temida
09:32 23.12.2020.

Uskoro će se u državama otvarati kazneni kovid tribunali za počinjene zločine nad nevinim građanima. U RH su počinitelji stožer sa znanstvenim savjetom i Ustavni sud koji je zločine blagoslovio. Oni su u provođenju agende farmaceutske industrije zlorabili represivni aparat i činili ili podržavali zločine nad nevinim građanima. U zločinima su koristili klasičnu šprancu zločinačkih sustava. A to je, krinka dobrobiti ljudi sutra. Tako je npr. zločin otimačine nacionalizacijom, komunistička vlast pravdala krinkom ukidanja klasnih odnosa koji će biti dobri za narod sutra. Očito, krinka dobrobiti ljudi sutra ne može opravdati zlostavljanje nevinih ljudi danas. A upravo tu krinku koriste gore navedeni počinitelji zločina. Oni zlouporabom represivnog sustava vrše zločine u formi zabrane rada, poslovanja, kretanja, opstrukcije disanja, pritvora pozitivnih i njihovih kontakata, uskraćivanja zdravstvene skrbi bolesnima, itd. A sve to rade pod krinkom dobrobiti ljudi sutra. U ovom slučaju dobrobiti korona osjetljivih. No, ta krinka je samo skup zamisli u njihovim glavama. Zamisli niti mogu opravdati niti izbrisati počinjene zločine nad nevinim ljudima. A za zločine treba odgovoriti. I po zapovjednoj i po osobnoj odgovornosti. Zato, nemojte se začuditi kad sutra stožeraše, njihove savjetnike i ustavne suce vidite na optuženičkoj klupi gdje će im se suditi za zločine protiv čovječnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije