Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođendan za pamćenje

"Policajac mi je prijetio, a onda prijavio da sam ja njega tukla!"

Melani Raštegorac (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
07.09.2010.
u 17:56

Melani je profesorica i pedagoginja, predaje u osnovnoj školi te joj je negativan publicitet donio velike neugodnosti

– Predajem u školi, svakodnevno radim s djecom, profesorica sam njemačkog jezika i pedagog, nikada nikoga ne bih udarila, a kamoli grizla, grebla i tukla policajce kako su o meni izvijestili – tvrdi Melani Raštegorac iz Okruga Gornjega na Čiovu koja se našla u policijskom biltenu jer je, kako je navedeno, “lakše ozlijedila policijske službenike” kada su odlučili privesti njezina supruga Jandru Raštegorca zbog narušavanja javnog reda i mira.

Rekao mu da je idiot

– Nikoga nisam takla, ja sam ta koja ima modrice po rukama, bole me leđa i pod velikim sam stresom. Bila sam na Hitnoj pomoći, konstatirane su mi lakše ozljede i na antidepresivima sam – potužila se Melani. Kaže kako su problemi nastali kada su u nedjelju pred svojom obiteljskom kućom u Okrugu slavili drugi rođendan svoga djeteta.

– Muž mi se bavi glazbom, zabavljali smo se, on i prijatelj pjevali su, ali utišali smo se u 23.15. Kad je došla policijska patrola, glazbe više nije bilo. Čim su se pojavili, nisu rekli ni “Dobra večer”. Jedan od policijskih službenika, Mladen K., pošao je prema terasi, i to bez odobrenja, te se obratio mom mužu “To Jandre pravi probleme!” – kaže Melani Raštegorac.

Napominje kako poznaju policajca upravo zbog nesuglasica koje je s njim imao njezin suprug još u ratnim vremenima.

– Suprug ga je pitao kakve probleme, a on je, bez objašnjenja, odgovorio “Znaš ti dobro kakve!” i rekao da mora u postaju. Istina, muž je popio, ali pred svojom kućom, sa svojom rodbinom.

Svi imamo malu djecu, a znate kolika je buka bila kada je za to vrijeme dok smo “remetili javni red i mir” četvero djece spavalo u kući – tvrdi Melani.

Policajac je, kaže, pozvao u pomoć dvojicu kolega koji su bili u vozilu.

“Hoćeš da te udarim?”

– Moj mu je muž rekao da je idiot. Bio je pijan, nije smio to kazati i platit će kaznu zbog toga. Međutim, nakon toga, oni su ga stali povlačiti sa stolca, počela je vika, probudili su djecu... – kaže Melani. Nastala je pomutnja, probudio se djever koji ima PTSP, muževljeva sestra također je dotrčala te svekrva koja je molila policajce da joj puste sina.

– Ja sam isto počela plakati, bilo me strah da će ga tako pijanog istući kad ga odvedu u postaju. Ništa nisam radila, nikog nisam udarala, samo sam plakala kad me je za ruke uhvatio policijski vježbenik Mario Ž. i bacio me o zid.

Ja sam plakala, rekla sam mu “Znaš li da ja takve kao ti učim pristojnosti u školi”, a vježbenik mi se na to unio u lice i pitao “Hoćeš da te udarim?!” Imam dva svjedoka koja su vidjela što se dogodilo! – tvrdi Melani.

Poslije svega, muž joj je prenoćio u policijskoj postaji. Ona tvrdi kako je policajac Mladen K. inzistirao da se i nju privede, ali kako ima malo dijete, od toga su odustali pod uvjetom da se ujutro sama javi.

– Cijelu noć nisam spavala i u 6.30 došla sam u policiju. Primili su me u 7.30 i rekli mi da sam ja istukla tu dvojicu policajaca! Poslije sam vidjela izvještaj, u njemu piše da sam samo jednog tukla. Nisam mogla vjerovati, nikada nikoga nisam tukla, a ja sam ta koja ima vidljive ozljede – kaže Melani Raštegorac.

Tako je u ponedjeljak, prvog dana nove školske godine, umjesto u školi u Segetu Donjem, u kojoj predaje, dan provela u policiji i Domu zdravlja. Isprepadana, šokirana i uzrujana nije u stanju raditi pa joj je liječnica posavjetovala da ostane u kući do sljedećeg tjedna.

– Izišla sam u novinama kao da sam ja neka nasilnica koja se nije kadra kontrolirati, a pedagog sam.

Djeca me zovu i pitaju zašto me nema u školi. Kolege me cijene, roditelji mi povjeravaju svoju djecu, što će oni misliti o meni pošto su pročitali da tučem policajce, kako je pisalo u medijima?! – očajna i u suzama pita se Melani, kojoj je vrlo neugodno zbog situacije u kojoj se našla.

– Imam dogovoren sastanak u srijedu s načelnikom policijske postaje u Trogiru kojemu ću ispričati što se dogodilo – kaže Melani i najavljuje da će vjerojatno podići privatnu tužbu.

– Pogodilo je me je sve ovo, zato i želim izići u javnost da kažem kako nisam takva kakvu su me predstavili. Nisam nasilna i nisam tukla policajce! – kaže Melani.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj pozivaju gospođu Melani Raštegorac da dođe i prijavi slučaj.

– Neka dođe u postaju i da svoju izjavu. Ako iznese bilo kakve pritužbe na rad policije, smatrat ćemo je službenom predstavkom i provjeriti – rekla je Marina Kraljević-Gudelj iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentara 75

Avatar carlito
carlito
19:25 07.09.2010.

Pijes ti anti depresive jel ti je muz pijanac....a zivot otisao k vragu

XD
xdm45
10:28 08.09.2010.

@jura Baš je teško pogoditi kakva se glazba slušala

Avatar carlito
carlito
19:24 07.09.2010.

i jos nesto...... PA GDJE SU TI VIDLJIVE OZLJEDE....... I ti nekog ucis...... Pa jel sam se ja za ovakvu stoku borio......stoko usrana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije