Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel varaždinaca

Podzemna garaža je gotova, vratite besplatna mjesta za parkiranje!

varazdin garaza
Marinko Jurinec/PIXSELL
06.12.2012.
u 09:03

Ugovor o koncesiji Crtoradu jamči oko 750 parkirnih mjesta, a kako će s otvorenjem garaže imati oko 1400 parkirališnih mjesta, to znači da bi Grad mogao ukinuti naplatu na parkirališna mjesta u centru grada

Danas, na Dan grada Varaždina, predstavnici gradske vlasti i Crtorada svečano će otvoriti dugo iščekivanu javnu podzemnu garažu na Kapucinskom trgu.

Habuš u nedoumici

I iako je Crtorad građanima povodom Dana grada darovao tjedan dana besplatnog parkiranja u novoj garaži, vjerujemo da Varaždinci, isto kao ni Večernji list, nisu zaboravili na obećanje koje im je (od bivše vlasti) dano prije dvije godine – a to je da će se privremena naplata parkiranja uvedena zbog početka izgradnje garaže, s njenim otvorenjem – ukinuti. Podsjetimo, parkiranje se tada počelo naplaćivati na oko 300 parkirališnih mjesta kod bivše Glazbene škole, na novouređenim parkiralištima u Ulici kralja Petra Krešimira, u dijelu Zagrebačke ulice te u ulici Braće Radić, od Trakošćanske do Hercegove ulice.

– Sad više ne postoji nikakav razlog da Crtorad nastavi naplatu tvrdi i nezavisni vijećnik Robert Podolnjak. Gradonačelnik Goran Habuš nam je potvrdio da će se na idućem Gradskom vijeću, ići u reviziju koncesije s Crtoradom no puno više od toga – nije znao reći.

Tek sad proučavaju ugovor

– Naši stručnjaci proučavaju ugovor o koncesiji i moramo vidjeti što kaže, odnosi li se koncesija samo na parkirna mjesta u gradu ili uključuje i garažu. Ako je ne uključuje, dodatna naplata uvedena prije dvije godine najvjerojatnije će se ukinuti – kazao je Habuš i zapravo priznao da na dan otvorenja garaže Grad nije spreman građanima potvrditi ono što ih najviše zanima. U Crtoradu, pak, kažu da odluka o prestanku ili ostanku naplate, stoji isključivo na Gradu.

– Naravno, uz poštivanje broja parkirnih mjesta koja su bila predmet koncesije kod raspisivanja natječaja – poručili su iz Crtorada.

Podolnjak: Grad bi mogao ukinuti naplatu u čitavom centru

Ugovor o koncesiji Crtoradu jamči oko 750 parkirnih mjesta, a kako će s otvorenjem garaže imati oko 1400 parkirališnih mjesta, to znači da bi Grad mogao ukinuti naplatu, ne samo na ovih 300, nego čak i na još 300-injak drugih parkirališnih mjesta u centru grada. Čitav centar mogao bi postati pješačka zona. Treba samo imati petlje i učiniti to – smatra Robert Podolnjak.

>>U Varaždinu se otvara podzemna garaža nakon 8 mjeseci kašnjenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije