Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA

Pobjegao sa psihijatrije, pa po Puli hodao sa škarama u rukama. Napao dvojicu građana i policajku

Trg Portarata -  ilustracija
Foto: Google Maps
1/2
08.12.2020.
u 12:25

Policija je zahvalila građanima na dojavama koje su im pomogle da brzo uhite 23-godišnjaka, kao i na pomoći prilikom njegovog uhićenja.

Pobjegao sa psihijatrijskog odjela bolnice, a onda je hodao po ulicama Pule i građanima prijetio - škarama. Tako bi se ukratko moglo opisati ono što se u ponedjeljak poslijepodne događalo u centru Pule, a zbog čega je na koncu uhićen i priveden 23-godišnjak.

Kako je priopćeno iz policije, u ponedjeljak u 17.05, policija je počela zaprimati dojave građana.

- Neki muškarac hoda okolo i prijeti! -  javljali su uspaničeni građani.

Nakon uspaničenih dojava, policija je na  mjesto događaja poslala ophodnje, pa je 23-godišnjak uhićen 15-ak minuta od prve dojave građana. Ustanovljeno je da je 23-godišnjak tog dana samovoljno napustio medicinsku ustanovu u kojoj se liječio, a zatim je u 16.30 u Kumičićevoj ulici prijetio 35-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine. Nakon toga  je u Zagrebačkoj ulici ušao u prostorije trgovačkog obrta gdje je ukrao škare.

Tim je škarama u Veronskoj ulici napao 55-godišnjeg prolaznika, a nakon toga u Flanatičkoj ulici 77-godišnjaka.  Napadnuti građani srećom nisu ozlijeđeni, a 23-godišnjak je nastavio hodati prema Trgu Portarata, gdje su ga sustigle dvije policajke koje su uporabile silu kako bi ga svladale. 

Prije no što su uporabile silu, policajke  su ga upozorile da spusti škare i da mirno pođe s njima. No umjesto toga on im je zaprijetio da će ih ubiti, a na jednu od njih je nasrnuo  škarama. U svladavanju pomahnitalog mladića, policajkama su pomogli i građani. 

Mladić je priveden, a divljati  je nastavio i u policijskoj postaji gdje je policajcima nastavio prijetiti, vičući da će ih pobiti.  Ni on  ni policajke nisu ozlijeđeni prilikom privođenja, a iz policije je  vraćen na odjel psihijatrije s kojeg je ranije pobjegao te će nad njim naknadno biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Policija je zahvalila građanima na dojavama koje su im pomogle da brzo uhite 23-godišnjaka, kao i na pomoći prilikom njegovog uhićenja.

Ključne riječi

Komentara 2

IN
inot
15:02 09.12.2020.

snimka na drugim portalima prikazuje građane kako savladavaju luđaka,a policajke trčkaraju oko njih,ali tako i treba ,uvik pomoc damama u nevolji,Nek su žive i zdrave 100 let

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
13:03 08.12.2020.

A jadni. Nije lako ni roditeljima takvih slučajeva. Neka kemija u mozgu mu ne štima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije