Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER O NATO SUMMITU

Plenković kritizirao Milanovića: To se ne radi nekome s kim si u Europskoj uniji

Zagreb: Andrej Plenković i Valdis Dombrovskis održali konferenciju za medije nakon sastanka
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
29.06.2022.
u 08:35

Plenković je rekao da razumije Švedsku i Finsku, dodavši da te zemlje žele štit kolektivne sigurnosti. Rekao je da ne zna što će predsjednik Zoran Milanović reći na sastanku NATO-a u Madridu.

Premijer Andrej Plenković jutros je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" ponovno kritizirao predsjednika Zorana Milanovića oko njegovog stava o ulasku Švedske i Finske u NATO.

Plenković je rekao da razumije Švedsku i Finsku, dodavši da te zemlje žele štit kolektivne sigurnosti. Rekao je da ne zna što će predsjednik Zoran Milanović reći na sastanku NATO-a u Madridu.

-  To se ne radi nekome s kim si u Europskoj uniji. Dakle, mi gradimo Pelješki most i novcima švedskih poreznih obveznika, da budemo sasvim tu jasni. Jednom kad si u Uniji, imaš solidarnost kao glavno načelo i poštuješ se i pomažeš - rekao je Plenković, piše HRT. 

Istaknuo je kako se on godinama trudi više nego bilo tko na našoj sceni da se popravi položaj Hrvata u BiH.

Na pitanje može li se očekivati da bi Hrvatska 1. siječnja mogla ući i u eurozonu i u Schengen, Plenković je odgovorio potvrdno.

- Može, pa to je glavni cilj. 

Govoreći o kreditnom rejtingu, rekao je da smo otklonili sa sebe etikete koje su crveno svjetlo ulagačima.

- Doveli smo zemlju u klub onih gdje je biznis s pouzdanima - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na inflaciju, rekavši da Vladin paket mjera nije učinio da taj problem nestane, ali je ublažio njegov efekt.

- Mi želimo sada pomoći našim građanima, pomoći gospodarstvu, smanjiti udar ovoga trenda inflacije, osigurati opskrbu energentima - kaže premijer.

Komentara 51

PR
pravednik2
09:42 29.06.2022.

Naši prekodrinski "dušebrižnici" se danas jako aktivirali.

Avatar petrolio
petrolio
08:57 29.06.2022.

plenković se žali da ne zna što će milanović reći na sastanku..pa to ne zna ni milanović!

FN
Fr@njo
08:51 29.06.2022.

BiH -Hrvati..da su na proslim izborima izasli u vecem broju na izbore, imali bi svojeg predstavnika..apropo..prije par godina u Hercegovini u razgovoru sa hercegovackim Hrvatom, dao sam mu pohvalu, o uredjenosti njihovog kraja, potvrdio mi je da oni jako dobro zive, a jedan od j razlog tome je , citiram ..zato , sto ne hebu ni jednu drzavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije