Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO NA GORUĆA PITANJA

Plenković: HDZ je spreman na izbore u svakom trenutku, a i ja osobno

Andrej Plenković
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL
1/4
23.10.2019.
u 20:01

Naglasio je kako je položaj Hrvatske u odnosu na onaj od prije tri godine je neusporediv.

Štrajk u prosvjeti, ulazak u Schengen, sutrašnju sjednicu Vlade i druge aktualnosti je u Dnevniku HTV-a komentirao premijer Andrej Plenković.

- Vjerujem da ćemo u idućim diplomatskim kontaktima državama članicama pojasniti postignuća. Moramo raditi na tome da postignemo konsenzus. Slijedi hrvatsko predsjedanje EU-om i nije običaj da taj dosje tada bude na dnevnom redu, rekao je Plenković koji nije htio spekulirati o datumu ulaska Hrvatske u Schengen. Premijer je rekao kako su slučajevi Rumunjske i Bugarske različiti. Te su dvije zemlje ugovorom o pristupanju EU-u pristale na poseban Mehanizam suradnje i verifikacije preuzetih obveza, a mi takav mehanizam nemamo- kazao je Plenković.

Što se tiče štrajka, dodaje kako poštuje učitelje, ali vodi politiku fiskalne konsolidacije.

- Naša ponuda  na stolu, ona je korektna. I dalje mislim da nema nikakvog razloga za štrajk. Žao mi je zbog toga. To da su koeficijenti nepravedni i nelogični u mnogim segmentima to je točno. U sustavu obrazovanja ima 90.000 zaposlenih, to su jako velika sredstva. Zato smo otišli korak nazad u sustavu PDV-a, on ostaje na 25 posto- kazao je premijer u Dnevniku.

- Ako ne postoji dogovor - HDZ je spreman na izbore u svakom trenutku i ja osobno- rekao je Plenković.

Naglasio je kako je položaj Hrvatske u odnosu na onaj od prije tri godine je neusporediv. Za sutrašnju sjednicu Vlade, najavio je, slijedi pooštravanje nekoliko zakona-  Kaznenog zakona, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i procesnih odredbi Zakona o kaznenom postupku.

-Sve je napravljeno u suradnji s udrugama koje se bave zaštitom žena i djece i određenim građanskim inicijativama. Na iskorjenjivanju nasilja koje je ozbiljan i vrlo neugodan fenomen moramo raditi i izmjenom nacionalnog zakonodavstva i povećavajući operativne kapacitete i financijska sredstva. Hrvatska će zahvaljujući angažmanu ove Vlade imati sigurne kuće do kraja godine u 6 županija u kojima ih trenutno nema- zaključuje premijer na HRT-u.

Komentara 38

IN
instruktori
21:11 23.10.2019.

Dobro je i naglasio - položaj je neusporediv! Što je pozitivno Milanović napravio? Ukinuo raznorazne beneficije, pale su plaće, dodatno nas zadužio, nije se ni u Europi i svijetu baš proslavio! Plenkoviću samo jako

VA
Vagabundo
21:07 23.10.2019.

Premijer koji je pokazao da zna voditi državu u pravom smjeru i to će nastaviti raditi još idućih 5 godina barem!

MA
magdalenakristo
21:09 23.10.2019.

napravio je za ovu državu i narod više nego svi premijeri skupa! plaće rastu, javni dug se smanjuje, bdp raste, razvija se poduzetništvo, u međunarodnim vodama kotiramo vrlo dobro, ispunili smo pretpostavke za schengen, trebam li dalje nabrajti? zasluzio si dozivotni mandat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije