Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Tolušić:

Na plavi dizel uskoro će imati pravo i tovljači svinja, pčelari, peradari...

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.02.2018.
u 07:00

Procjenjuje se da za četiri nova sektora treba dodatnih 40 milijuna litara plavog dizela vrijednog 16,2 milijuna kuna

Nove kvote za potrošnju plavog dizela u poljoprivredi uskoro bi trebale obuhvatiti i sektore tovnog svinjogojstva, pčelarstva, kopitara i peradarstva, kojima, po procjenama, treba 40 mil. litara plavog dizela, za što bi se izdvojilo gotovo 16,2 mil. kuna dodatne neizravne potpore, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Prijedlog je ugrađen u nacrt novog pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama Ministarstva financija koji je u javnoj raspravi do 11. veljače.

– Do sada su plavi dizel mogli dobiti samo poljoprivrednici koji obrađuju zemljište, ali ne i svinjogojci ili pčelari koji ga ne posjeduju, a koji također vrijedno rade svoj posao i imaju potrebu za gorivom – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Pogledajte i što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić
1/10

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
07:57 07.02.2018.

pčelari su imali pravo na 400 litara plavog i do sada. koga zavaravamo? radije ukinite plavi dizel za jedrilice. one nemaju nikakve veze sa poljoprivrednom proizvodnjom. ribari imaju, i oni trebaju plavi, ali jedrilice u turizmu?! ajd nek nam država da 1.000 eura svakome za ljetovanje.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:20 07.02.2018.

Ma kakav dizel,,,sve to treba zabraniti i uvesti struju kao pogonsko gorivo,,,,traktori na struju,,pćele na struju,avioni na struju,,,tenkovi na struju,,,a ne dizel

MA
marco75
13:16 07.02.2018.

Gdje su na slici još dva konja koji vuku plug?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije