Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nabava trupaca

Jasna i pravična dodjela drvne mase

Drvna industrija
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
27.01.2018.
u 08:21

Prvi put drvoprerađivači moraju dokazivati prodaju gotovih proizvoda

Hrvatske šume objavile su javni poziv za prodaju godišnje količine trupaca od 2,1 milijun prostornih metara prema okvirnim ugovorima do 2027., a rok za podnošenje zahtijeva je 2. veljače, priopćili su jučer iz Ministarstva poljoprivrede.

S novim modelom raspodjele drvne sirovine fokus je na proizvođačima namještaja (razred dovršenosti VIII) i na proizvođačima (0-III) s godišnjom isporukom do 10.000 m³ koji su uglavnom jedini poslodavci u ruralnim područjima. Među kriterije koje moraju ispuniti svi prijavljeni prvi puta je uvrštena obveza dostavljanja izvješća o prodaji gotovih proizvoda.

– Drago mi je da su drvoprerađivači zajednički sjeli i izradili transparentan model dodjele drvne mase. Malim proizvođačima koji su ključni za održivost radnih mjesta u ruralnim područjima osigurali smo 20% više drvne mase, a proizvođače namještaja izdvojili u poseban razred kako bi im osigurali dodatnu sirovinu – kazao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te dodao da su uvedene i nove procedure nadzora prometa drvom.

Pogledajte i što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Drvna industrija
1/10

Komentara 1

KK
klara.kos.73
10:21 28.01.2018.

dobro ste se sjetili. Malo pročešljajte Hrvatske šume i pilane-da vidite što je biznis. Sve zakonito, nigdje kriminala. Niti sam u šumama niti u pilana-ali korupcija i kriminal vrište s cesta kojima prolazekanioni puni trupaca. Gdje ih više sijeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije