Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretno glasovanje!

Pismo njemačkog naroda: Nijemac iz Amerike Trumpovu kampanju usporedio s Hitlerovom

Foto: Youtube Screenshot
1/7
08.11.2016.
u 12:15

Naglasio je da je svjestan da ne može govoriti u ime cijelog njemačkog naroda, a potpis je koristio zbog pretjerivanja i skretanja pozornosti na temu

Pod pseudonimom Johan Franklin, Nijemac iz američkog San Diega objavio je na Twitteru otvoreno pismo od, kako kaže, njemačkog naroda. Franklin je američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa usporedio s Adolfom Hitlerom.

- Samo naprijed, glasajte za osobu koja govori glasno, mrzi manjine, misli da sve može samostalno riješiti i koju nije briga za demokraciju. Što bi moglo poći po zlu? Sretno. Narod Njemačke - stoji u pismu.

Franklin već neko vrijeme prati kako se odvijaju američki izbori na Twitteru i koga preferiraju korisnici društvene mreže. Kaže da ga sve podsjeća na vremena kada je trebao braniti reakcije Njemačke zbog razdoblja između 1933. i 1945. godine, piše BBC.

Iza svega stoji kampanja Hillary Clinton?

Pismo je primilo tisuće pozitivnih komentara, a nagađalo se da ga plasirale osobe iz kampanje Hillary Clinton. Zbog tih optužbi Franklin je odlučio napisati novo pismo i obratiti se svim korisnicima interneta. U njemu se ogradio od kritika da nije Nijemac te naglasio da iza ideje ne stoji tim predsjedničke kandidatkinje.

Spomenuo je da je svjestan da ne može govoriti u ime cijelog njemačkog naroda, a potpis je koristio zbog pretjerivanja i naglašavanja teme. Kaže da Nijemce američki izbori podsjećaju na vrijeme Hitlerove kampanje. Razlog su jednaka prazna obećanja, rasizam i laži. 

- Stranka Alternativa za Njemačku (AfD), primjerice, naziva se alternativnom, a zapravo su skupina populista koji javno podržavaju Trumpa. Nazivaju ga "uzbudljivim daškom svježeg zraka" i takvi ljudi su zastrašujući. Usporeba s Hitlerom bila je pretjerana kako bi dobio pozornost i drago mi je da je uspjela! - poručio je Franklin. 

- Adolf Hitler za Nijemce je simbol svih zločina koji su počinjeni njihovoj zemlji. Nitko ne može biti toliko zao koliko je Hitler bio - kazao je njemački povjesničar Thomas Weber za Washington Post.

Doduše, Franklin je u drugom pismu "Dear Internet" napomenuo da Hitler i Trump nisu jednaki, ali da je način na koji su oboje stekli moć zapravo vrlo usporediv. 

 

>> Američki birači izluđeni anketama: Evo koliko elektorskih glasova predviđaju Clinton, a koliko Trumpu

Komentara 7

ME
Menjik
12:20 08.11.2016.

cuj od njemackog naroda, a nijemci su podijeljeni u vezi trump i clintonice. nemozes govoriti u ime cijelog jednog naroda ako nemas vecinu iza sebe.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
12:58 08.11.2016.

pismo njemačkog naroda?!?!... hm, da , naravno... dalje nisam čitao.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
13:14 08.11.2016.

Čemu služi donošenje ove beznačajne vijesti, bez "težine" i pameti?! Da bi pokazali kako ste na strani "razuma"?! Ako je Clintonica glas razuma, teško si ga ovom svijetu! Trump je loš i nikakav, ali ona je desetak puta gora, i što je najopasnije, i neusporedljivo opasnija po svjetski mir!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije