Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljeni prosvjed u vukovaru

Penava o razgovoru s Božinovićem: Ne odustajem od prosvjeda

Dubravka Petric/PIXSELL
11.09.2018.
u 19:05

- Vjerujem im da se određene radnje poduzimaju, no to ne mijenja ništa u smislu održavanja prosvjeda

Poslije razgovora s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, poslije prozivki državnih institucija o sankcioniranju ratnih zločina i najave prosvjeda 13. listopada, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da ne odustaje od najavljenog prosvjeda. Novinarima je rekao kako je s Božinovićem i njegovim suradnicima imao konstruktivan razgovor tijekom kojega bilo riječi i o formiranom stručnom timu za istraživanje ratnih zločina na Ovčari.

- Taj posao sasvim sigurno nije jednostavan jer je od počinjenja zločina proteklo 27 godina. Stručni je tim oformljen u veljači prošle godine i upoznali su me s njegovim aktivnostima u mjeri u kojoj o tome mogu govoriti. Vjerujem im da se određene radnje poduzimaju, no to ne mijenja ništa u smislu održavanja prosvjeda. Dobro je to je došlo do razgovora ali bi bilo daleko bolje da su pitanja procesuiranja ratnih zločinaca davno riješena, rekao je Penava.

Dodao je i kako misli da postoje problemi unutar sustava koji je postavljen tako da poprilično otežava efikasnost u istraživanju ratnih zločina. Ipak, i poslije razgovora u Zagrebu kaže kako ne odustaje od prosvjeda jer bi to bilo neozbiljno.

- Prevelike su to traume i stvari koje opterećuju napredak Vukovara. Žao mi je što ima ljudi i političkih opcija koji su ovo iskoristili na posve krivi način pa u prvi plan stavljaju nešto što je sasvim nebitno. Raspravlja se o tomu tko bi taj prosvjed mogao iskoristiti ili zlorabiti te o tome hoću li možda biti sankcioniran, no to uopće nije važno, rekao je Penava čije su riječi snažno odjeknule u Hrvatskoj.

>> Pogledajte video - Branitelji se u centru Sarajeva sukobili s policijom

Ključne riječi

Komentara 15

KO
kold
19:14 11.09.2018.

Samo naprijed gosp. Penava treba ih sve razotkriti i procesuirati.

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
19:26 11.09.2018.

uhititi i procesuirati poči.nitelje i one koji su ih štitili više od 20 godina..... zbog čega bi odustali...

PU
Pulchrum
19:32 11.09.2018.

Penava - nova generacija političara, koji vole svoju zemlju, i cijene braniteljsku krv. Svaka čast, gradonačelniče. Blago Vukovaru što te ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije