Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nedopustivo je da počinitelji ratnih zločina slobodno šeću'

Kazala je kako je to, naravno, Penavi političko pitanje, ali da ona kao predsjednica RH želi "osigurati da institucije RH djeluju onako kako trebaju djelovati, da se procesuiraju ratni zločini, sva kriminalna djela".
10. rujna 2018. u 19:54 27 komentara 1405 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Apsolutno je nedopustivo da počinitelji ratnih zločina slobodno šeću ulicama Vukovara, a neki od njih i izvrgavaju ruglu svoje žrtve, ali se time mora pozabaviti pravosuđe, ocijenila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka s austrijskim predsjednikom Alexanderom Van der Bellenom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

VUKOVAR Penava želi prosvjed: Dosta mi je osjećaja gorčine, nepravde, izdaje i nedostojnosti tih ljudi

Na traženje novinara da komentira optužbe gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je u subotu pozvao sve građane Vukovara i cijelu hrvatsku javnost na mirni prosvjed zbog činjenice da ni nakon 27 godina od stradanja počinitelji ratnih zločina nisu procesuirani, predsjednica je kazala da ne zna što je on točno rekao, ali da je činjenica da joj se ljudi tuže da počinitelji ratnih zločina "ne samo da slobodno šeću ulicama Vukovara već da nažalost neki od njih izvrgavaju ruglu svoje žrtve".

"Mislim da je to apsolutno nedopustivo, ali držim da je to pitanje za pravosudne vlasti, da se one time trebaju baviti", istaknula je.

tolušić penavi 'Mi kao vlada ne možemo utjecati ne možemo utjecati na neovisnost pravosuđa'

Kazala je kako je to, naravno, Penavi političko pitanje, ali da ona kao predsjednica RH želi "osigurati da institucije RH djeluju onako kako trebaju djelovati, da se procesuiraju ratni zločini, sva kriminalna djela".  

Penava je pozvao na prosvjed 13. listopada u 14 sati na Trgu Republike u Vukovaru, te dodao da želi da on bude "miran, apolitičan, bez stranačkih obilježja, a za afirmaciju temeljnih ljudskih prava“.

>> Maketa prve hrvatske podmornice koja će se uskoro graditi

 

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • dalibla:

  isto i nad Hrvatima iz BIH?

 • Avatar gospar
  gospar:

  A što je gospođa do sada radila ?

 • Deleted user:

  uhapsite ih i sudite im ...vi ste najodgovornija osoba u drzavi ..vasa konstatacija da je nesto nedopustivo je ispraznica...prvog reda