Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pavić: Zahvaljujući europskim sredstvima prepolovljena je nezaposlenost mladih

Pavić je najavio da će se Hrvatska tijekom predsjedanja Vijećem EU-a u njegovu resoru fokusirati na cjeloživotno obrazovanje, kako za nezaposlene tako i za zaposlene, koji se žele usavršavati i tako povećati produktivnost
09. travnja 2019. u 16:02 12 komentara 204 prikaza
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zahvaljujući europskim sredstvima Hrvatska je u prve dvije godine mandata ove vlade investirala u zapošljavanje 4,5 milijardi kuna i otvoreno je 100 tisuća novih radnih mjesta, izjavio je u utorak u Bruxellesu ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Ilustracija ch-aviation Švicarska tvrtka ulaže 14 milijuna kn u Hrvatsku i otvara nova radna mjesta

- Hrvatska je europskim sredstvima ostvarila dobre rezultate po pitanju zapošljavanja - investirano je 4,5 milijarde kuna u prve dvije godine mandata ove vlade, imamo 100 tisuća radnih mjesta više nego 2014., 71 tisuću više nego 2017. Isto tako imamo rekordno nisku stopu nezaposlenosti 7,6 posto, prepolovljena je nezaposlenost mladih - izjavio je ministar Pavić u Bruxellesu.

Pavić je u Bruxellesu sudjelovao na konferenciji na visokoj razini u organizaciji Europske komisije na temu "Budućnost rada".

Pavić je najavio da će se Hrvatska tijekom predsjedanja Vijećem EU-a u njegovu resoru fokusirati na cjeloživotno obrazovanje, kako za nezaposlene tako i za zaposlene, koji se žele usavršavati i tako povećati produktivnost.

IT sektor Prepoznat potencijal IT tvrtkama niži porez u zamjenu za radna mjesta

- Samo tri posto hrvatskih građana uključeno je u neki program cjeloživotnog obrazovanja. Mogu najaviti da ćemo s novom financijskom omotnicom uložiti dvije milijarde kuna ne samo u obrazovanje nezaposlenih već i u obrazovanje zaposlenih kako bi pospješili produktivnost hrvatskih tvrtki i kako bi osigurali bolji rast plaća u Hrvatskoj - kaže Pavić.

Europska komisija je organizirala ovu konferenciju kako bi pokazala što je učinjeno u protekle 4,5 pol godine po pitanju socijalne Europe.

Od 2014. u EU-u je stvoreno je 12,5 milijuna radnih mjesta, nezaposlenost je pala na 6,5 posto s 10,2 posto koliko je iznosila 2014. 

Davor Ivo Stier Davor Ivo Stier: 'Projekt Slavonija ima za cilj vratiti ljude, omogućiti im radna mjesta te pokrenuti gospodarstvo
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • torente:

    A zasto onda nema radnika, konobara, kuhara, opcenito osoblja u ugostiteljstvu? Znaci ministre apsolutno su svi zaposleni? Jesi ti normalan, pa pun Kvarner je radnika iz Bosne, 300 000 nasih ljudi se iselilo biseru.

  • drwlad:

    Svima je jasno da je nezaposlenost pala jer je 50 % mladih odselilo iz Hrvatske. Doduše nije mi teško povjerovati da ministar pokušava lagati o situaciji iznošenjem iskrivljenih statističkih podataka.

  • branka1958:

    Ovaj nije bas normalan