Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ch-aviation

Švicarska tvrtka ulaže 14 milijuna kn u Hrvatsku i otvara nova radna mjesta

Ilustracija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.10.2018.
u 18:56

Osnovana 1998 godine kao dobavljač poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju, ch- aviation upravlja jednom od najvećih i najobuhvatnijih B2B baza podataka u području komercijalnog zrakoplovstva

Švicarska tvrtka ch-aviation, koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju, investirat će 14 milijuna kuna u Hrvatsku tijekom idućih pet godina i otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu.

Od 2016, hrvatska podružnica tvrtke sa sjedištem u centru Zagreba istražuje i održava podatke koji prate flotu, rasporede i financijske rezultate komercijalnih prijevoznika. Danas je matična tvrtka donijela odluku o dodatnoj investiciji u poslovanje u Hrvatskoj čime će se omogućiti značajan daljnji rast podružnice u Zagrebu, priopćeno je.

- Iznimno mi je drago što mogu reći da smo prezadovoljni našom dosadašnjom investicijom koja nam je omogućila zapošljavanje desetak visokokvalificiranih kolega u Hrvatskoj. Zbog toga smo i odlučili investirati u daljnji rast tvrtke u Hrvatskoj - rekao je Thomas Jaeger, CEO tvrtke ch-aviation.

Trenutno otvorena radna mjesta za Hrvatsku u ch-aviationu uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima.

- Žalosno je vidjeti kako veliki broj dobro obrazovanih ljudi odlazi iz Hrvatske i jako mi je drago što možemo ponuditi izvrsnu alternativu onima koji ostaju. Zrakoplovna industrija očekuje daljnji rast u idućih deset godina i smatram da ovdje u Hrvatskoj možemo izgraditi najveći podatkovni centar za zrakoplovnu industriju - rekao je Max Oldorf, izvršni direktor tvrtke ch-aviation u Hrvatskoj.

Osnovana 1998 godine kao dobavljač poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju, ch- aviation upravlja jednom od najvećih i najobuhvatnijih B2B baza podataka u području komercijalnog zrakoplovstva. Više od 500 kupaca, uključujući i najjača imena industrije poput najveće svjetske tvrtke za leasing zrakoplova AerCap, proizvođače zrakoplova poput tvrtki Airbus i Embraer, ali i lokalnih tvrtki poput zrakoplovnog prijevoznika Trade Air, oslanjaju se na stručnost švicarskog dobavljača sa zagrebačkom adresom. Osim svjetske zrakoplovne flote, ch-aviation pruža informacije o adresama, kontaktima te, u suradnji s tvrtkom OAG, rasporedima letova zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 2

VJ
Vl jedi govna
20:53 29.10.2018.

Kolinda ispunjava obećanje, postajemo švajcarci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije