Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRAO GLASINE

Papa Franjo se našalio s operacijom: Neki su me željeli vidjeti mrtvog, već su pripremali konklavu

Pope Francis speaks to the media on board an Alitalia aircraft
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
21.09.2021.
u 16:56

Jezuitima je također kazao da ga je na operaciju nagovorila medicinska sestra te da mu je spasila život

Papa Franjo se našalio da su ga neki ljudi, nakon što je otišao na operaciju debelog crijeva u srpnju, željeli vidjeti mrtvog te da su neki crkveni dužnosnici već počeli pripremati konklavu kako bi izabrali njegovog nasljednika.

Franjo je to rekao tijekom susreta s pripadnicima katoličkog vjerskog reda, jezuitima, početkom rujna u Slovačkoj, a u utorak je prenio jezuitski časopis La Civilta Cattolica.

Kada ga je jedan jezuit upitao kako ga služi zdravlje, Franji je rekao: "Još sam živ. Iako su me neki željeli vidjeti mrtvog".

"Znam da su čak održani i sastanci prelata koji su mislili da je Papa u ozbiljnijem stanju nego je bilo rečeno. Pripremali su konklavu. Neka. Hvala Bogu, dobro sam", rekao je Franjo.

Franjo je izabran za poglavara Katoličke Crkve 2013., a 4. srpnja ove godine bio je na operaciji debelog crijeva te je u bolnici proveo 11 dana.

Jezuitima je također kazao da ga je na operaciju nagovorila medicinska sestra te da mu je spasila život.

Neimenovanoj medicinskoj sestri se zahvalio u intervjuu koji je dao početkom rujna. Tada je također opovrgao glasine da razmišlja o povlačenju i dodao da nakon uspješne operaciji vodi "potpuno normalan život".

>> VIDEO Veliki udar na cyber mafiju: U Italiji i Španjolskoj uhićeno preko 100 ljudi, krali milijune eura preko interneta

Ključne riječi

Komentara 9

ZI
zimerman
06:40 23.09.2021.

I mrtav Papa bi vise uradio za katoličanstvo nego ovaj marksisticki Papa , nadam se da su mu se oci otvorile

XA
xaron
21:33 21.09.2021.

…neki sume željeli vidjeti mrtvog…Pa eto, živ si u napokon uradi nešto korisno

Avatar herbe
herbe
11:28 22.09.2021.

papice nećete još đavo Nisi dovoljno zla načinio da te uzme u svoju službu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije