Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZAO PRETPLATU

Papa dostavljaču iz B. Airesa: Nemoj mi više donositi novine

papa franjo
Camilla Morandi/Milestone Media/PIXSELL
20.03.2013.
u 12:20

Dostavljač je mislio da ga prijatelj zafrkava, pa mu je rekao da prestane raditi od sebe kretena

– Zahvaljujem na tvojoj usluzi kroz godine, ali mi sada više nemoj donositi novine – kazao je papa Franjo u telefonskom razgovoru prodavaču novina u Ulici Bolivar pokraj Plaza de Mayo u Buenos Airesu nedaleko od katedrale. Papa je iz Vatikana telefonski otkazao svoju pretplatu na list Nacion koji mu je donosio prodavač novina.

– Hola, Daniel, govori kardinal Jorge – nazvao je papa jučer poslije podne u 17.15 sati po srednjoeuropskom vremenu prodavača novina, koji je odgovorio:

– Daj, Mariano, prestani od sebe raditi kretena.

Daniel je mislio da ga zafrkava jedan prijatelj. A, onda je papa Franjo kazao:

– Ozbiljno, ja sam Jorge Bergoglio i zovem te iz Rima.

– To je bio šok za mene, počeo sam plakati, nisam znao što reći – ispričao je Daniel i dodao da mu je papa zahvalio na tome što mu je donosio novine godinama i poslao pozdrav obitelji.

– Rekao sam mu da će mi manjkati i pitao sam ga hoćemo li ga ubrzo vidjeti u ovom krajevima. Odgovorio mi je da će mu to u skorije vrijeme biti komplicirano, ali da će uvijek biti prisutan  ispričao je prodavač novina.

>> Susret s državnicima: Papa se rukovao s Merkel, Josipovićem...

>> Oduševio vjernike i zadao grdne muke vatikanskoj službi sigurnosti

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stomugromova
13:06 20.03.2013.

Konačno papa u ljuskom obliku ,dostupan prosječnom čovjeku.I papa Ivan pavao II je bio velik,ali ovaj papa imasnagu da očisti crkvu od nagomilanih grijeha i poroka,koji su taloženi desetljećima radi rimske kurije,koja je bila povezana i sa kriminalom i raznim političkim skupinama,a dijelom i sa masonskim ložama. Papa je porijeklom Talijan,ali drugačiji od onih koji su napravili gaf sa preranom čestitkom milanskom nadbiskupu ,kardinalu Scoli.Mislim da je presudio val iz Latinske Amerike,odakle stiže taj vjetar globalnih promjena. Čistku u RKC bi trebala pratiti i čistka među korumpiranim i marioionetskim političkim elitama,koje rade na štetu ogromne većine građana,a u korist malog broja globalnih lopova i kriminalaca ,koji rade na NWO.

OB
-obrisani-
13:24 20.03.2013.

Pravi Papa može uvesti štednju u svim hrvatskim Crkvama, a naročito u Međugorju. Blagostanje, bogastvo, rasipnost identična kao u vladi. Utjecaj Pape neće dotaknuti naše vladajuće, jer oni će i nadalje primati velike državne plaće, plaće iz privatnog biznisa, rasipnost neće skrivati već pokazivati, jer oni su iznad nas svih. Naši svetci iz Crkve trebaju živjeti pobožnim i skromnim životom, bez blještavila zlata, bez ostalih skupocijenosti.

AG
Agramer198
20:23 20.03.2013.

Podari mu, Bože, barem 10 dobrih godina i rastjeral bu ovaj papa talijansku mafiju, Ivan Pavao II. je nažalost bio bolestan, papa Benedikt star i bolestan, ali ja se nadam da će naš papa Franjo, unatoč godinama, nepresušnom energijom znati dobro postupiti. Vivat papa Francisco!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije