Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preživjeti žegu

Paklene vrućine: Ne nadajte se kiši, pomozite si starim receptima

vrucina
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
16.07.2010.
u 17:45

Stručnjaci za vrućine – liječnici i razni savjetodavci iz novina – preporučit će vam, naravno, da često idete po tuš, da pijete mnogo vode, da se mažete raznim kremama...

Ako ne radite u škveru, željezari, kamenolomu, cementari ili nekoj građevini gdje se živa u termometru u ove paklene dane penje i iznad 40 Celzijevih stupnjeva, ima nade za vas da s malo mašte ublažite patnje od pasje vrućine.

Stručnjaci za vrućine – liječnici i razni savjetodavci iz novina – preporučit će vam, naravno, da često idete po tuš, da pijete mnogo vode, da se mažete raznim kremama, da kupite sprej za rashlađivanje kojim ćete se osvježiti dok stojite u nekom redu te da nosite kapu ili šešir. Naravno, poslušajte ih jer ćete donekle ublažiti patnje od božje žege koja peče danju i grije noću.

Međutim, ako ste negdje na moru, pogledajte gdje je najbliža rijeka, jer uz njezine obale uvijek postoji neki veliki hlad. Na obali rijeka uvijek je hladnije i svježije nego na morskoj obali. Ako ste negdje na moru gdje ima dosta kamenih kuća, potražite spas u jednoj od njih. Jer među zidinama tih kuća znatno je hladnije nego među zidovima novih objekata. Još ako k tome imaju kakav podrumski prostor, onda je vašim mukama došao kraj.

No, ako niste na odmoru i ako nemate priliku da se rashladite u rijeci ili skrijete u kamenoj kući, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da tijekom dana lovite što više hlada – na raznim terasama, u kućama i stanovima...

Ključne riječi

Komentara 13

AG
Agramer198
18:01 16.07.2010.

\".Još ako k tome imaju kakav podrumski prostor, onda je vašim mukama došao kraj.\" hahahahaha ova je za anale, dođeš na more pa se skrivaš u podrumu ahahahaha

DR
dreamteam
18:03 16.07.2010.

Eh jos za malo cemo traziti spas u pecinama kao u kameno doba.

AR
aramic
18:22 16.07.2010.

\"božja žega\" ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije