Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo su nove kandidatkinje za ministrice koje će zamijeniti Murganić i Tolušića

Vesna Bedeković dolazi na mjesto ministrice Nade Murganić, a Marija Vučković zamijenit će Tomislava Tolušića
17. srpnja 2019. u 21:42 30 komentara 8336 prikaza
Vesna Bedeković, Marija Vučković
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Izbor premijera Andreja Plenkovića za novu ministricu demografije, obitelji, mlade i socijalnu politiku, umjesto Nade Murganić, je dosadašnja predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Vesna Bedeković.

NOVA IMENA Plenković smijenio Žalac, Tolušića i Murganić

Po podacima iz službenog životopisa objavljenog na saborskim stranicama, Bedeković je rođena 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla doktorat na području društvenih znanosti u polju pedagogije (VSS - doktorica društvenih znanosti, izvanredna profesorica). U Virovitičko-podravskoj županiji obnašala je dužnost pročelnice odjela za prosvjetu i odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, a bila je vrlo aktivna i u kulturnom životu, na području folklora. Široj javnosti bila je nepoznata sve do izborne kampanje 2016., kada je kao kandidatkinja u 4. izbornoj jedinici pozornost privukla izjavom da joj svaki puta kada stane pred mikrofon dođe da zapjeva.

Vesna Bedeković | Autor : Marko Lukunić/Pixsell Foto: Marko Lukunić/Pixsell

"Pjevat ćemo poslije, i to na dan 11. rujna, kad pobijedimo na izborima", poručila je tada Bedeković. Od svih kandidata na listi, Bedeković je osvojila najmanje preferencijalnih glasova. Njezino ime na listiću je zaokružilo svega 507 birača, što je 0,83 posto glasova koje je odnijela ukupna lista, a u Sabor je ušla kao zamjena za Tomislava Tolušića, koji je u Plenkovićevoj rekonstrukciji također ostao bez ministarskog mjesta.

Žalac i Tolušić Završio uži kabinet Žalac i Tolušić napustili Vladu: Sve sam vam rekao prije nego što sam ušao

Tolušića bi u Ministarstvu poljoprivrede trebala zamijeniti još jedna "raspjevana" HDZ-ovka, Marija Vučković. Trenutno državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede, Marija Vučković rođena je 3. srpnja 1974. godine u Pločama gdje je završila osnovnu redovnu i glazbenu, te srednju školu, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu. Na istom fakultetu stiče i zvanje magistra znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

Marija Vučković | Autor : Grgo Jelavić/Pixsell Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Radno iskustvo je stjecala u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao zamjenica župana, a obavljala je i dućnost pomoćnice ministra regionalnog razvoja i fondova EU, dok mu je na čelu bio Tolušić. Ovlašteni je investicijski savjetnik, radila je na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih. Autorica više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata povremeno pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar HILARIUS FELIX
  HILARIUS FELIX:

  Stranačke poslušnice bez dana rada u privatnom sektoru. Idealno.

 • Avatar HrvatskiNacionalist
  HrvatskiNacionalist:

  Mislim možda se šale, ne nena šale ovo su novi ministri. Diplome su tu znanja ni u tragovima sve sto imaju iskaznica je partije. E moj narode

 • Muzakus:

  A dr Šterc, on je prepametan za demografiju? A i ne bi nis slusal?