Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna vrućina

Ove fotografije zorno prikazuju što se događa u automobilu koji stoji na suncu

jaje
Foto: Imgur
1/4
30.05.2017.
u 14:13

Korisnik Imgura ovako je pokušao upozoriti vlasnike pasa zašto ih ne smiju ostavljati u vozilu na vrućini

Koliko je opasno ostaviti dijete u automobilu tijekom ljetnih dana uvjerili smo se, nažalost, puno puta, no nisu djeca samo ta koju vozači 'zaboravljaju' u automobilima.

Vlasnici pasa često svoje ljubimce ostave u automobilu dok oni odu u trgovinu, poštu i sl., zaboravljajući pritom da su i psi živa bića i da i oni, kao i djeca, ne mogu biti u autu zatvorenom na suncu.

Kako bi što vjernije predočio koliko je zapravo vruće u vozilu ostavljenom na suncu jedan je korisnik Imgura objavio seriju fotografija na kojima se vidi kako je u automobilu ostavio tavu s razbijenim jajetom i termometar.

Nakon 15 minuta 'prženja' u vrelom autu, jaje se ispeklo, a živa na termometru pokazivala je maksimalnih 50 stupnjeva Celzijevih.

Na isti problem upozorila je i organizacija PETA koja je apelirala na vlasnike pasa da ih ne ostavljaju u vozilima jer i 15 minuta može biti kobno za te životinje.

– I kada je 25 stupnjeva Celzijevih vani, temperatura u automobilu koji stoji na suncu može se popeti na 37 do 48 stupnjeva, a kada su vani 32 stupnja u automobilu zna biti i 70 stupnjeva Celzijevih i to u samo 10 minuta – upozorila je PETA. Takva visoka temperatura može dovesti do oštećenja mozga i toplinskog udara koji uzrokuje smrt. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije