Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Ovih 10 tajni stjuardese vam nikada neće nikada otkriti

croatia airlines,stjuardese
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
04.01.2016.
u 18:36

Neke od njih bit će vam korisne, no za neke ćete poželjeti da ih nikada niste ni saznali

Stjuardese jako dobro čuvaju sve tajne svog posla tako da ni oni koji često putuju avionom nisu svjesni baš svega što se događa u zrakoplovu tijekom leta.

Mnogi od vas ne znaju zašto se svjetla zatamnjuju prilikom slijetanja, no zasigurno je još više onih koji ne znaju da postoji vjerojatnost da tijekom leta sjede pokraj nečijih organa. Neke od najbolje čuvanih tajni pojedine stjuardese odlučile su konačno otkriti na internetu, piše Independent. Neke od njih vrlo su korisne, no za druge ćete pak poželjeti da ih nikada niste ni saznali. 

1. Slušalice koje u avionu dobijete zapakirane zapravo nisu nove

Unatoč tome što su zapakirane u zaštitnu foliju, slušalice koje dobijete tijekom leta nisu nove. Nakon korištenja one se očiste i ponovo zapakiraju u vrećice zbog čega mnogi uopće i ne posumnjaju da je te slušalice prije njih već netko koristio, piše na stranici Quora.

2. Pravi razlog zbog kojeg se svjetla zatamnjuju prilikom slijetanja

Stvarni razlog zašto se svjetla prilikom spuštanja noću gase jest taj da se vaše oči prilagode na mrak ako nešto pođe po zlu i morate se brzo evakuirati iz aviona. S obzirom na to da se nakon gašenja svjetla vaše oči prilagođavaju na tamu u slučaju evakuacije bolje ćete razaznati stvari vani.

3. Voda koja se upotrebljava za kavu i čaj je prljava

Pitka voda koja se koristi za pripremu kave i čaja nalazi se u posebnim spremnicima u avionima koji se gotovo nikad ne čiste. Upravo zbog toga u zrakoplovu nikada nećete vidjeti osoblje aviona kako pije čaj ili kavu. 

4. Sve dok su vrata aviona otvorena, stjuardese nisu plaćene

Stjuardesama su plaćeni samo oni sati koje provedu u letu. Sva ona priprema prije samog leta, priprema kabine i hrane ne plaćaju se, tvrdi jedna stjuardesa sa 15-godišnjim iskustvom. Stoga otkazivanje, kašnjenje i svaki prekid putovanja stoje stjuardese možda i više nego putnike.

5. Dijetna Coca Cola piće je koje se najteže služi

Zamolite li stjuardesu da vam donese dijetnu Coca Colu zasigurno neće biti oduševljena. Razlog tome je, naime, vrijeme koje je potrebno da se pjena slegne i da se piće posluži. Posluživanje samo jedne čaše dijetne Coca Cole iziskuje jednako vremena kao i posluživanje tri druga putnika drukčijim napitcima. 

6. Toalet se može otključati izvana

Toalet u avionu u svakom trenutku može se otključati izvana. Razlog tome su uglavnom sigurnosni razlozi, primjerice u slučaju da nekome pozli ili da se ozlijedi. 

7. Istina koja se krije iza isključivanja elektronike

Elektronski uređaji nipošto neće srušiti zrakoplov, no oni moraju biti isključeni jer "mogu biti vrlo neugodni za pilota", navodi se u postu jedne stjuardese na Redditu.

8. Na većini letova prevoze se i ljudski organi

Na linijama domaćih letova često se prevoze i ljudski organi, otkriveno je na Quori.

9. Udar munje češći je nego što mislite

Udari munja u avione nisu rijetkost. Istraživanja su pokazala da svaka kompanija zabilježi barem jedan udar munje u godinu dana, no srećom udare putnici u avionu jedva osjete, a šteta na avionu u najvećem broju slučajeva gotovo je neprimjetna. 

10. Istina o maskama s kisikom 

Od trenutka kada se maske s kisikom izbace, vi imate dovoljno kisika za 15 minuta. To je sasvim dovoljno da pilot spusti avion na visinu na kojoj možete disati normalno. 

>>8 tajni koje vam osoblje hotela neće baš nikada odati

>> Biste li letjeli s njima? Najljepše ruske stjuardese zavladale Instagramom

Ključne riječi

Komentara 24

DU
Deleted user
20:48 04.01.2016.

sutra čitajte tajne autolimara

PE
petarrr
20:48 04.01.2016.

Kakve gluposti pisete

HR
hromcan
21:14 04.01.2016.

one su konobarice samo u zraku, i imaju veče plaće od onih koje trpe da ih pijani gosti pipaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije