Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno!

Ovi 'genetski portreti' dokazuju veliku sličnost članova obitelji

genetski portreti (1)
Foto: Ulric Collete / ulriccollette.com
1/10
23.07.2013.
u 11:52

Uvijek su vam govorili da ličite na nekog člana obitelji? Fotograf Ulric Collete mogao bi vam to malo bolje razjasniti svojim fotografijama u kojima kombinira lica članova obitelji

Uvijek su vam govorili da ličite na nekog člana obitelji? Fotograf Ulric Collete (34) mogao bi vam to malo bolje razjasniti svojim fotografijama u kojima kombinira lica članova obitelji, piše Huffington Post.

Umjetnik iz kanadskog grada Quebeca inspiraciju za projekt nazvan "Genetski portreti" dobio je fotografirajući svoga sina. – Nakon prve fotografije sa sinom, bio sam prilično siguran da će funkcionirati i za druge ljude. Nekoliko dana poslije nazvao sam braću da pokušaju – kazao je Collete.

Fotografirajući braću i sestre, roditelje i njihovu djecu, pa čak i rođake, Collete uspijeva "uhvatiti" slične izraze lica, osmijehe pa čak i kosu u svojoj kolekciji. – Obično sam više šokiran sličnošću braće i sestara... Nekada na prvi pogled uopće ne izgledaju slično, ali kada se uhvati pravi izraz lica, savršeno odgovaraju – kaže umjetnik koji namjerava izdati knjigu nakon što napravi stotinu fotografija.

>>Slatka umjetnost: Od bombona i lizalica radi portrete slavnih osoba

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije