Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovaj grad će mladim obiteljima pomoći s 40.000 kuna za kupnju kuće ili stana

Uvjet je da nisu stariji od 40 godin, da žive u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici, formalnom ili neformalnom životnom partnerstvu ili jednoroditeljske obitelji
12. listopada 2020. u 14:26 1 komentara 467 prikaza
Lepoglava
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Grad Lepoglava će mladim obiteljima pomoći s po 40.000 kuna za rješavanje stambenog pitanja. Objavljen je javni poziv mladima za financijske potpore za kupnju ili izgradnju obiteljske kuće ili stana.

Tanja Vujić, anesteziologinja iz Osijeka koja se preselila u Švedsku (lijevo) i Poljakinja Aleksandra Bermanec koja se doselila u Prelog (desno) USELILO SE GOTOVO 28.000 STRANACA Zašto se Hrvati iseljavaju, a što k nama privlači strance

Uvjet je da nisu stariji od 40 godina, da žive u bračnoj  ili izvanbračnoj zajednici, formalnom ili neformalnom životnom partnerstvu ili jednoroditeljske obitelji. Pomoć mogu dobiti ako nemaju drugu useljivu kuću ili stan u svom vlasništvu.  

- Danas je većina problema na lokalnoj razini vezana uz nepovoljnu demografsku sliku. Nije ni Lepoglava imuna na bijelu kugu, pa nizom mjera nastojimo popraviti demografske podatke i osigurati ostanak mladih - rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Lepoglava je lani imala samo 51 rođenih, dok je umrlih sugrađana bilo dvostruko više, 100.

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • sisavac:

    kad bi novac i pomoć o tome odlučivala, već bi njemačka imala ogroman natalitet. kako nikom nije čudno da sa većim standardom djece je sve manje? čak i jednom kosovu natalitet je pao na 2,0! već im se i srbi ... prikaži još! smiju. kako je u toj jadnoj africi natalitet tako visok? preživljavaju sa 2 dolara dnevno. a zapadni čovjek ne može ni sa 200 po glavi!