Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza akcija

Otvorila vrata policiji držeći u rukama ukradeni novac

pljačkaš zlatarne
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/11
16.08.2010.
u 11:10

Glavni je razbojnik 27-godišnjak, koji je uhićen dok je spavao u stanu svoje nevjenčane supruge, trudne 21-godišnjakinje, koja je bila jedan od četiri pomagača u pljački.

“Kirurga iz zlatarnice” - pljačkaša koji je u subotu oko 9 sati iz zlatarnice Celje u Vlaškoj ulici 109, prijeteći pištoljem zaposlenici, odnio čak oko tri milijuna kuna, u novcu i zlatu, zagrebačka policija kazneno je prijavila te je danas odveden istražnom sucu Županijskog suda. On je glavni osumnjičenik, a osim njega policija je osumnjičila još četiri osobe za pomaganje u razbojstvu; trojicu braće (18, 20 i 32) te razbojnikovu nevjenčanu suprugu (21).

Korisne dojave građana

Razbojnik je s kirurškom maskom na licu i s lateks rukavicama na rukama, uz prijetnju pištoljem, u torbi odnio pet kilograma zlatnine. Ostalih četvero pomagali su mu preprodati nakit ili su skrivali novac i oružje.

Policija je u subotu zaprimila nekoliko dojava koje su im bile od pomoći te zahvaljuju građanima na suradnji, istaknuli su Damir Marčić, pomoćnik načelnika sektora Kriminalističke policije, i Mihael Varga, zamjenik načelnika PUZ-a.

Jedan od dvojice nepoznatih mladića, koje su građani prijavili, bio je s područja Struga, odnosno Petruševca, te je policija, slijedeći trag, krenula u akciju. U subotu u večernjim satima uhićen je glavni “kirurgov” pomagač, 18-godišnjak, koji je preprodao dio ukradene robe. Dobiveni novac su podijelili.

Policajci su u međuvremenu doznali i na kojim se adresama nalaze ostali pomagači. Kad su pribavili nalog Županijskog suda u Zagrebu, uhitili su ih.

Sakrili novac i pištolj

Razbojnika su pripadnici Interventne policije iznenadili na spavanju u stanu bake nevjenčane supruge (21), koja je u četvrtom mjesecu trudnoće. U trenutku uhićenja djevojka se pojavila na vratima s dijelom novca od prodaje zlata. Kod njega su, pak, pronašli četiri kilograma zlatnine, odjeću, pištolj “crvena zastava TT”, kalibra 7,6 mm, i šest metaka, novac i videokasetu nadzorne kamere te ključ kojim je zaključao zlatarnicu.

Braća glavnog pomagača, u dobi od 20 i 32 godine, u svojim su domovima i automobilima sakrili dio novca i još jedan pištolj. Ekipa je uspjela prodati kilogram i pol zlatnine, a pronađeno je i 9700 eura te 21.000 kn koji potječu od preprodaje. Nisu odali kome su zlato prodali. Zasad, policija kaže, to razbojstvo nije povezano s ostalim pljačkama zlatarnica koje su u zadnje vrijeme sve češće, jer je cijena zlata skočila 100 posto.

Komentara 18

OB
-obrisani-
11:33 16.08.2010.

Jebote uspjeha, čovječe koju mi miliciju imamo, uhvatili sitnog džeparoša kojemu djeca valjda nemaju kaj za jesti, ma bravo milicijo, ma bravo, uh što sam sretan da plaćam porez tako efikasnim kadrovima... ...dok u tijeku istrage protiv onih koji suu drpili milijarde ti isti lagano otšeću van... Ma FUJ!

KO
konstanta
12:03 16.08.2010.

Bože, koji komentar. Vjerujem ti da si bijesan na neefikasnost našeg sudstva i represivnog sustava. A tko nije? Ipak, reći FUJ na uhićenje lopova koji je ugrozio život zaposlenici i odnio vrijednost oko tri milijuna kuna, mislim da nije uredu. Dakle, nije on \"sitni džeparoš\" koji je na platu neopreznom prolazniku otuđio 20 k, iako i to je za osudu.

Avatar commentator
commentator
23:12 16.08.2010.

Kod \"nevjenčane supruge\" kakav je to oximoron?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije