Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otočki likovni umjetnici izložbom proslavili 15 godina rada

Na ovoj jubilarnoj izložbi koja se održava u otočkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog i uz potporu dekana Antuna Kneževića, sudjeluje trinaest autora s četrdesetak radova u tehnikama pastela, akvarela, ulja...
13. srpnja 2013. u 17:51 0 komentara 168 prikaza
otocki vir
Foto: Miroslav Flego/VLM

Udruga Otočki Vir iz Otoka kod Vinkovaca aktivno djeluje 20 godina, a zadnjih petnaest je i registrirana kao udruga koja okuplja slikare i kipare. Skupno su se predstavili diljem Hrvatske i u inozemstvu s 35, ali članovi izlažu i pojedinačno. Jedan od članova i utemeljitelja udruge Otočki vir, Antun Ferbežar-Tonča, kaže kako udruga opstoji najviše radom i zalaganjem nekolicine članova, uz materijalnu i svaku drugu potporu Grada. 

Na ovoj jubilarnoj izložbi koja se održava u otočkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog i uz potporu dekana Antuna Kneževića, sudjeluje trinaest autora s četrdesetak radova u tehnikama pastela, akvarela, ulja, vitraja, a posjetitelji će vidjeti i skulpture u drvu i drugim materijalima. 

Autori radova na jubilarnoj izložbi koji ljubitelji likovnih umjetnosti mogu pogledati do 15. srpnja, su Goran Bertić, Pero Beuk, Josip Božičević, Vlado Brkić, Zdenka Dominković, Antun Ferbežar-Tonča, Ružica Hraško, Marina Lombarović, Ivan Lončar-Žan, Marina Pinjuh, Ivica Perković,  Željko Philips i Jure Milan Todorić.

>>Prva samostalna izložba mlade slikarice Jelene Sokić

 

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.