Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRIMJEREN ODGOJ'

Otac kažnjen jer je sina udario po stražnjici: 'Bio je nemiran, a ja sam morao kuhati ručak'

Ilustracija
FREEPIK
26.01.2024.
u 15:58

Osuđen je pet dana zatvora uvjetno na šest mjeseci i zaštitnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od najmanje šest mjeseci

Općinski sud u Varaždinu osudio je 37-godišnjaka jer je u obiteljskoj kući svoje maloljetno dijete otvorenom šakom ruke udario po stražnjici, a bivšoj izvanbračnoj partnerici poslao poruku "Odjebi kujo, liječi svoje bolesti na nekom drugom". To je, prema presudi, kod četiri i pol godine starog djeteta i bivše partnerice izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Osuđen je pet dana zatvora uvjetno na šest mjeseci i zaštitnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od najmanje šest mjeseci. Kako piše u presudi, nedvojbeno je utvrđeno da je okrivljenik primijenio fizičku silu na štetu maloljetnog sina, uslijed čega nije došlo od fizičke ozljede, već se radi se o neprimjerenom obliku kažnjavanja djeteta. Otac je u svojoj obrani rekao da je morao kuhati ručak, a dječak je bio bio nemiran i stalno je tražio da se idu igrati.

U jednom trenutku je dječak uzeo posudu s krumpirom i bacio je na pod, pa ga je otvorenom šakom jednom udario po stražnjici. Time ga je, rekao je, htio "kazniti" zbog takvog ponašanja. Kasnije je došao po njega, zagrlio ga i objasnio mu da se tako ne može ponašati. Poslije svega, "sretni su skuhali ručak i sve je bilo u redu".

No, kad je na večer odvezao sina k izvanbračnoj partnerici, prema dogovoru, dječak je mami rekao da mu je "tata dao po riti". Partnerica mu je kasnije poslala poruku, a on je odgovorio "Odjebi kujo, liječi svoje bolesti na nekom drugom" jer je bio "frustriran".

POVEZANI ČLANCI:

Odgoj dječaka je, inače, pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Majka je na suđenju ispričala da je bivšem partneru poslala poruku da se sin požalio da ga je nalupao po guzi i da je zbog toga plakao, a okrivljenik je na to odgovorio: "Kad god ne bude slušao, bu dobio po guzi, tak da i drugi put". Sud je obrazložio da je zaštitna mjera psihosocijalnog tretmana potrebna radi otklanjanja opasnosti od ponavljanja djela i njegovog nasilničkog ponašanja, tim više što je izrazio namjeru ponovno fizički kažnjavati svoje dijete.

>> VIDEO Draženka i Šima Čuljak preživjele su čitav tjedan u snježnom paklu, a njihova životna drama ujedinila je bivšu državu

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar razbojnik404
razbojnik404
17:19 26.01.2024.

Moja djeca nisu imala "zaštitu" sulude političke korektnosti i od njih su postali ljudi. I njihovu djecu ne mora "štititi" nitko jer odgoj je njihova privatna stvar.

LO
Lolita3
17:03 26.01.2024.

Ono kad taman misliš da luđe ne može, a kadije te demantiraju....

Avatar marela
marela
16:44 26.01.2024.

Moji su x puta dobili po turu. Evo ih odrasli psihicki zdravi ljudi su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije