Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBAŠKI NAPAD

Osuđeni islamisti koji su planirali napad na Londonsku burzu

Teroristi, Londonska burza
AFP/PIXSELL
09.02.2012.
u 17:47

Sud je najviše kazne dodijelio trojici koji su, uz organiziranje napada u Londonu, osumnjičeni i za pokušaj osnivanja terorističkog kampa za uvježbavanje terorista u Pakistanu

Devetorici terorista koji su planirali detonirati bombu na Londonskoj burzi Krunski sud u Woolwichu dodijelio je u četvrtak kazne zatvora u trajanju od pet do 17 godina, prenio je BBC. Muškarci su porijeklom iz Cardiffa, Londona i Stoke-on-Trenta. Privedeni su u prosincu 2010., a pripadali su terorističkoj skupini koja je inspiraciju za djelovanje nalazila u Al-Qa'idi. Svi su priznali krivnju za planiranje napada.

Sud je najviše kazne dodijelio trojici koji su, uz organiziranje napada u Londonu, osumnjičeni i za pokušaj osnivanja terorističkog kampa za uvježbavanje terorista u Pakistanu. Teroristi su namjeravali prikupiti donacije te ih koristiti za novačenje mladih Britanaca.

Mohammed Shahjahan (27) dobio je devet godina i osam mjeseci kazne zatvora dok je sud pomagačima Usmanu Khanu (20) i Nazamu Hussainu (26) dodijelio zatvor u trajanju od osam godina.



Komentara 11

OB
-obrisani-
20:06 09.02.2012.

s njima po kratkom postupku, dok oni ubijaju neduzne u ime allaha, to su neizlijecive psihopate. i poslije kazne u koliko ne budu pod nadzorom isto ce radit dok u namjeri ne uspiju.

MR
mraf
22:28 09.02.2012.

Je, baš su zgodni. Mene bi samo zanimalo, gdje su iskopali te slike.

AN
Antidominium
15:35 10.02.2012.

Pa ljudi zašto London, pa Englezi nisu nikada nikom zla učinili. Ha ha ha hi hi hi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije