Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Osuđeni islamisti koji su planirali napad na Londonsku burzu

Sud je najviše kazne dodijelio trojici koji su, uz organiziranje napada u Londonu, osumnjičeni i za pokušaj osnivanja terorističkog kampa za uvježbavanje terorista u Pakistanu
09. veljače 2012. u 17:47 11 komentara 5 prikaza
Teroristi, Londonska burza
Foto: AFP/PIXSELL

Devetorici terorista koji su planirali detonirati bombu na Londonskoj burzi Krunski sud u Woolwichu dodijelio je u četvrtak kazne zatvora u trajanju od pet do 17 godina, prenio je BBC. Muškarci su porijeklom iz Cardiffa, Londona i Stoke-on-Trenta. Privedeni su u prosincu 2010., a pripadali su terorističkoj skupini koja je inspiraciju za djelovanje nalazila u Al-Qa'idi. Svi su priznali krivnju za planiranje napada.

Sud je najviše kazne dodijelio trojici koji su, uz organiziranje napada u Londonu, osumnjičeni i za pokušaj osnivanja terorističkog kampa za uvježbavanje terorista u Pakistanu. Teroristi su namjeravali prikupiti donacije te ih koristiti za novačenje mladih Britanaca.

Mohammed Shahjahan (27) dobio je devet godina i osam mjeseci kazne zatvora dok je sud pomagačima Usmanu Khanu (20) i Nazamu Hussainu (26) dodijelio zatvor u trajanju od osam godina.Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • -obrisani-:

    s njima po kratkom postupku, dok oni ubijaju neduzne u ime allaha, to su neizlijecive psihopate. i poslije kazne u koliko ne budu pod nadzorom isto ce radit dok u namjeri ne uspiju.

  • mraf:

    Je, baš su zgodni. Mene bi samo zanimalo, gdje su iskopali te slike.

  • Antidominium:

    Pa ljudi zašto London, pa Englezi nisu nikada nikom zla učinili. Ha ha ha hi hi hi