Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduzimanje slobode

Ostojić prijavio splitski Dom i Škaričića: 'Očekujem da institucije odrade svoj posao'

Foto: Pixsell/Facebook
1/3
28.05.2020.
u 11:19

Napominje kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnih tijela, već je, kako tvrdi, riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci Ivana Škaričića

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić podnio je kaznenu prijavu protiv Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, čija je štićenica i njegova majka, te ravnatelja Ivana Škaričića

Prijavu je podnio zbog postojanja osnova sumnje da su posredstvom drugih osoba počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. Napominje kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnih tijela, već je, kako tvrdi, riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci Ivana Škaričića. 

"Da stvar bude proturječna sama sebi bitno je ukazati kako je napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima koji rade u Domu, a koji su u svakodnevnom kontaktu sa svim tim korisnicima kojima je zabranjeno napuštanje prostorija Doma, kao i zabrana napuštanja soba bez pisanog rješenja o izolaciji", poručio je Ostojić.

Na svom je Facebook profilu dodao kako očekuje da institucije odrade svoj posao jer: "Ljudi su ljudi! Bez obzira koliko godina imaju, imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete". 

Komentara 9

Avatar film
film
12:17 28.05.2020.

pa bar bi on trebal znati da dorh ne postupa po prijavama opzicije... on je uvel takvu praksu...

BL
bluescreen
12:18 28.05.2020.

Ja očekujem da priznaš da si urednik svastike na Poljudu. Makar to vec svi znaju.

FM
fmica
12:01 28.05.2020.

takvi su nekad prijavljivali ljude koji bi nakon toga zavšili na golom otoku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije