Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VVEĆ DRUGI PUT

Opet skinuta dvojezična ploča u Osijeku

osijek
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
02.11.2013.
u 11:06

Osijek je kroz povijest uvijek bio otvoren i višeetnički grad, što namjerava ostati, poručili su iz Ureda gradonačelnika Osijeka

Već drugi puta u tjedan dana skinuta je dvojezična ploča s latiničnim i ćiriličnim pismom s pročelja zgrade u kojoj se nalaze i prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u Kišpatićevoj ulici u Osijeku. Iz Ureda gradonačelnika takav su čin osudili.

- Provokacije i nametanja stavova agresivnih skupina, Osječani nikada nisu priznavali, a Osijek je kroz povijest uvijek bio otvoren i višeetnički grad, što namjerava ostati - poručili su u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Osijeka te dodali kako "gradonačelnik i Gradska uprava osuđuju ovaj necivilizacijski postupak kojim netko želi proizvesti napetosti  neprimjerene gradu i vremenu u kojem živimo".  Iz osječke policije su, pak, izvijestili kako tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Komentara 2

DU
Deleted user
15:26 02.11.2013.

Tako je. Osijek je kroz povijest bio miran, tolerantan i multietnicki grad dok ga se pocetkom '90 -tih nisu dohvatili srbi ( oprostite ako to ne pise u povijesnim udzbenicima ), drasticno demolirali u svakodnevnim granatiranjima, pobili oko tisucu civila, skoro usli u grad , ali ih je uplasila prethodna zrtva Vukovara i slabo naoruzani branitelji. Toliko krvi, ubijenih, ranjenih, razrusenih ljudi i zgrada Osijek nije vidio od turskih vremena, a i Turci su makar napravili most prema Baranji. O snajperskoj petoj koloni po osjeckim kvartovima, osobito Sjenjaku nitko nista i ne prica. Jer, zbog vise sile i necijih protuhrvatskih ciljeva , ubijenu djecu, starce, granatama rastrgane udove ranjenih moramo zaboraviti i oprostiti onima koje danas nije sram voziti se sa svojim srpskim registracijama po jednom od tisuce hrvatskih gradova i naselja-mucenika. Ali je zato skidanje dvojezicnih ploca diskriminacija koja se najvise osudjuje i kazneno i drustveno bez razumijevanja onoga sto iza toga stoji. A stoji da zbog takvih osjecana Osijek nikada nije postao Ocek. Ili, mozda netko hoce drugacije?

RE
resal
15:05 02.11.2013.

Nemojte toliko tragati za tim počiniteljima,jer su oni tu oko nas idobro znamo iz koje su političke kuhinje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije